29 вересня 2024, неділя

Влада намагається затягнути судовий процес за позовом Юлії Тимошенко до уряду Гройсмана по газовій постанові №315

17 січня Окружний адміністративний суд Києва мав продовжити розгляд позову лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко про скасування постанови Кабміну Гройсмана №315 щодо єдиної ціни на газ для населення на рівні 6879 гривень за тисячу кубометрів у режимі письмового провадження, тобто без участі представників позивача та відповідача.
Проте, 16 січня на офіційному сайті ОАС, з'явилося повідомлення, що всі справи призначені до судового розгляду суддею Шулежком В.П. (який є одним з членів колегії суддів, що розглядає позов Юлії Тимошенко проти уряду) з 16.01.2017 по 19.01.2017 знято з розгляду у зв’язку із перебуванням судді на лікарняному.  У судді Шулежка В.П. 23.01.2017 закінчуються повноваження, у зв’язку з чим справи призначені з 16.01.2017 по 19.01.2017 будуть передані на автоматизований розподіл справ між суддями. Про дату наступного судового засідання буде повідомлено після визначення судді.
Оскільки суд розглядає справу у режимі письмового провадження, то є шанси, що своє рішення він ухвалить до 23 січня. Якщо цього не відбудеться, то у справу за позовом Юлії Тимошенко проти уряду Гройсмана буде розглядати нова колегія суддів через те, що у частини її членів закінчився строк повноважень.
Сьогодні зранку разом із депутатами «Батьківщини» до будівлі ОАС Києва прийшли понад 500 громадян, які вимагали отримати рішення суддів за «тарифним» позовом Юлії Тимошенко. Громадяни наголосили, що особисто приїдуть до кожного з суддів, який затягує цю справу. 
Депутати з величезними перепонами змогли потрапити до голови ОАС Києва Павла Вовка, щоб подати відповідне депутатське звернення з вимогою надати інформацію щодо того, чи були ці судді в інші дні на роботі.
Нагадаємо, що під час останнього публічного засідання суду, 28 грудня 2016 року, Юлія Тимошенко розкритикувала дії уряду, який вкотре намагався затягнути рішення у справі та просив колегію суддів ухвалити клопотання щодо експертизи ціни на газ. Також вона нагадала, що у Порошенка є право своїм указом призупинити незаконну постанову Кабміну, якою було збільшено ціну на газ, і закликала Петра Порошенка негайно це зробити.
Що буде, коли "Батьківщина" доведе незаконність постанови уряду №315? Це означатиме, що від початку дії цієї постанови будуть повернуті старі ціни на газ та перераховано тарифи. А НАК «Нафтогаз» буде вимушений повернути населенню переплату або зарахувати цю переплату, як авансову – в рахунок майбутніх платежів.
Іван Крулько, народний депутат від "Батьківщини": 
«Ті, хто за станом здоров’я не можуть працювати, мають лікуватись, а не числитись суддями, які роблять усе, щоб захищати не інтереси громадян України і відстоювати справедливість, а тих, хто наказує їм адміністративним методом, що робити»
Ілюстрація – court.gov.ua
 

Влада намагається затягнути судовий процес за позовом Юлії Тимошенко до уряду Гройсмана по газовій постанові №315
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований