29 вересня 2024, неділя

Міськрада Кропивницького могла запобігти руйнуванню будинку – постраждала

Чиновники міської ради Кропивницького могли запобігти руйнуванню житлового будинку в центрі міста. У цьому переконана постраждала жителька зруйнованого будинку Наталія Сьомкіна, котра вже два місяці, замість власної квартири в центрі міста, вимушена жити в гуртожитку.
Якби чиновники не залишили надіслану жінкою скаргу без належної уваги,  руйнування будинку можна було б уникнути, переконана постраждала. Як підтвердження цьому – відповідь за підписом головного архітектора міста В. Мездріна на скаргу Наталії Іванівни від 14 листопада минулого року, датована 15 листопада. Копія відповіді та скарги  є у розпорядженні редакції Златополя. Будинок по Тараса Карпи (колишня – Тимірязєва), 51 обвалився, нагадаємо, в ніч з 23 на 24 листопада минулого року.
Скарга. надіслана Н. Сьомкіною, стосувалася незаконного будівництва на цокольному поверсі  будинку, вказувала на нестабільні дерев’яні перекриття між поверхами, руйнування стін та відкрито заявляла про загрозу не тільки руйнування будинку, а й загрозу життю його мешканців.
Наступного дня в міській раді Кропивницького уже склали відповідь на скаргу жінки (документ, до речі, постраждала знайшла в поштовій скриньці вже після обвалу). Чиновники жодним чином не відреагували на заяву про загрозу життю, лише зазначивши, дозвільні документи Управлінням містобудування та архітектури не готувалися, а власник приміщення до ЦНАПу не звертався. Щодо прохання Сьомкіної перевірити будівництво, жінці порекомендували звернутися до Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Кіровоградській області.  
– Чиновників не тільки не зацікавило вже друге звернення стосовно будівництва в нашому будинку і загрози, яку воно несе. – говорить Наталія Іванівна. – Вони навіть уважно не вчитувалися в текст скарги. Справа в тому, що я просила вислати копію відповіді на адресу сина, що проживає в Києві. Копія не прийшла до сих пір. 
Фото з архіву Златополя.
 

Міськрада Кропивницького могла запобігти руйнуванню будинку – постраждала
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований