19 травня 2024, неділя

У Кропивницькому на хакатон зібралися айтішники з усієї України (ФОТО)

Гіки комп’ютерних ігор зібралися сьогодні, 20 січня, у приміщенні Кіровоградської льотної академії на відкриття міжнародного IT-фестивалю зі створення комп'ютерних ігор «Global Game Jam». Про це повідомляє Златопіль.
Станом на сьогодні, на участь у фестивалі зареєструвалося 130 учасників, серед яких,  молодь віком від 18 до 25 років. Реєстрація для учасників триватиме до 11.00 ранку суботи. Організатори поки не афішують тему конкурсу, адже фестиваль паралельно проходить у 705 локаціях з різними часовими поясами.
Участь у даному заході для багатьох учасників – це можливість талановитій молоді обмінятися досвідом, поспілкуватися з менторами та отримати фінансову підтримку для свого ІT- стартапу.
«Наша команда представляє місто Одеса. Ми вперше беремо участь такому масштабному конкурсі. Однак, вже маємо досвід у створенні комп’ютерних ігор, і нам дуже хочеться перемогти!», – розповів один з учасників фесту Максим Райлян.
Як повідомив один з організаторів фестивалю, заступник начальника Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету Олександр Чумак
«IT- технології – це нова, але дуже перспективна галузь економіки, здатна приносити колосальні дивіденди країні. На сьогодні, враховуючи велику кількість IT-спеціалістів в Україні та їх затребуваність в Європі, існує необхідність у створенні технопарків та підтримці молодих стартапів», – зазначає Чумак.
Довідка:
Global Game Jam – це найбільший міжнародний хакатон, заснований у м.Сан-Франциско (США) з метою розробки однієї або декількох ігор за обмежений проміжок часу (як правило, від 24 до 72 годин). Учасниками геймджемов зазвичай є програмісти, художники, і інші фахівці сфери IT-технологій.
фото – Златопіль
У Кропивницькому на хакатон зібралися айтішники з усієї України (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований