13 травня 2024, понеділок

Будинок для літніх людей на Кіровоградщині можуть ліквідувати: що буде з підопічними (ВІДЕО)

Місто і район не домовилися, хто має фінансувати соціальну службу, а, отже і будинок для старих в Бобринці на Кіровоградщині. Тим часом харчів, грошей на комунальні послуги та зарплату персоналу в закладі залишилося на лічені тижні. Про це пише Златопіль з посиланням на Гречку.
Проблема виникла після утворення у Бобринці територіальної громади.
"Цей заклад ні в якому разі закривати не можна. Тому що люди потребують нашої допомоги, щоб їм здійснювали різні види послуг, в тому числі і медичні послуги", – наголошує завідувач будинку для старих Сергій Хорунжий. Серед пацієнтів є 90-річна бабуся загиблого бійця АТО, яку після смерті онука нікому доглядати. "Я, може, тут би і не була. В мене чоловік зарано помер на фронті, син у Чорнобилі був, а внук ось загинув в АТО. І в мене більше нема нікого", – зізнається Анастасія Стороженко.
Територіально будинок старих розташований у Бобринці, однак мешкають у ньому і жителі районів. Відтак влада вирішила, що годі годувати чужих пенсіонерів – очільник територіальної громади твердить, що створюватиме власний центр обслуговування нужденних і даватиме гроші лише на бобринецьких стареньких, а не на усе відділення.
"Ми вивчимо питання, чиї це люди там знаходяться, на якому вони фінансуванні, яка вартість. Якщо там наших п‘ять осіб – мені дешевше купити їм квартири та найняти особисту доглядальницю", – каже міський голова Валерій Сніжко. 
Районна влада такий підхід до справи засуджує.
"Ви ж взяли повноваження на себе хазяйнувати, то хазяйнуйте, як закон це просить. І не просе, а вимагає. А не так: те ми візьмем, що нам вигідно", – каже депутат районної ради Людмила Олексієнко.
В облдержадміністрації кажуть, що неодноразово закликали сторони до переговорів і пропонували співфінансувати заклад, але поки марно. Для переговорів про долю стареньких у район днями виїде спецкомісія.
Деталі в сюжеті колег з ТСН.
 
{youtube}v=U0YretdMqxY{/youtube}
Будинок для літніх людей на Кіровоградщині можуть ліквідувати: що буде з підопічними (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований