10 травня 2024, п’ятниця

Скільки коштують регалії “Почесного громадянина” Кропивницького

Центр медіарозслідувань "Прозоро" дізнався, скільки коштують регалії "Почесного громадянина" Кропивницького, якого щороку обирає міська влада.
Для кропивничан не стане новиною інформація про те, що міська рада щорічно приймає рішення щодо нагородження тієї чи іншої особистості званням «Почесний громадянин міста». Згідно норм відповідного Положення, звання «присвоюється громадянам за видатні особисті заслуги перед територіальною громадою міста Кіровограда в галузях економіки, управління, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров'я, екології, за благодійну, гуманістичну та громадську діяльність».
Отримане звання засвідчується комплектом атрибутів до котрих входить: нагрудний знак, грамота і посвідчення. Крім того, почесні громадяни забезпечуються довічним пансіоном у розмірі 700 гривень щомісячно за рахунок міського бюджету.
Вже згадане Положення містить й більш детальні дані про атрибути, які вручаються особі, якуу рішенням міської ради було визначено як Почесного громадянина. Так нагрудний знак “Почесний громадянин” виготовляється з дорогоцінного металу і являє собою зображення герба міста з невеликими змінами в конфігурації деяких елементів, а посвідчення має картонну основу і обтягнуте шкірою; грамота виготовляється з художнього картону і вміщується в дерев'яний багет з паспарту під склом.
А тепер найцікавіше  – обсяг фінансування за рахунок бюджету на виготовлення одного комплекту даних атрибутів, згідно проекту рішення «Про затвердження Програми фінансового забезпечення нагородження відзнаками міської ради та виконавчого комітету на 2017 рік», складає 35 тисяч  400 гривень, або ж, з врахуванням цьогорічних нововведень, одинадцять мінімальних зарплат. Минулоріч сума витрачена з бюджету на ці ж потреби складала 32 тисячі 200 гривень, або ж трохи більше двадцяти мінімальних зарплат (з урахуванням розміру мінімалки на грудень 2016-го року).
на фото – нагрудний знак “Почесний громадянин”.
Фото з сайту КМР.
 

Скільки коштують регалії “Почесного громадянина” Кропивницького
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований