03 травня 2024, п’ятниця

Кіровоградська обласна рада звернулась до Мін’юсту за захистом прав селян Данилової Балки

Практично одноголосним рішенням депутати Кіровоградської обласної ради підтримали запит глави фракції «Батьківщина» Валерія Кальченка щодо звернення до Міністерства юстиції з проханням посприяти захисту інтересів громадян, що постраждали внаслідок рейдерського захоплення земельних ділянок в районі села Данилова Балка Благовіщенського району. 
Прийняттю данного рішення, однак, передувала досить довга дискусія, під час которої своє бачення способів та засобів відстоювання прав селян озвучували як представники правоохоронних органів та юстиції, так і самі депутати. 
Розпочали з доповіді заступника начальника ГУ Національної поліції в області, начальника слідчого управління Дем’яна Таршина, котрий повідомив присутнім хронологію подій. 
«25 січня до нас звернулись жителі села Данилова Балка з інформацію про те, що їхні земельні ділянки було незаконно передано в оренду. По даній заяві ми оперативно провели перевірку та встановили факт вчинення перереєстрації права оренди 145 паїв реєстратором Новоархангельської селищної ради», – доповів Таришин. 
В подальшому виявилось, що одним селом потенційні зловмисники, а ними виявились представники фірми ТОВ "Агро інвест Україна", обмежитись не збирались, та вже запланували переєстрацію ще близько 350 паїв в населених пунктах Великі Трояни, Кам'яна Криниця, Йосипівка, Мечиславка та Богданове. По даному факту наразі відкрито кримінальне провадження, а на самі ділянки накладено арешт, аби не допустити подальшої зміни власників. 
Зі свого боку Начальник Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Вадим Гуцул запевнив – задля повернення земель законним власникам достатньо буде написати  скарги на головний офіс Міністерства юстиції де дії реєстраторів буде розглянуто відповідною Комісією. 
«Впевнений, протягом місяця дане питання буде вирішено і законні власники зможуть безпроблемно користуватись своїми земельними ділянками», – заявив Гуцул. 
Підсумували розгляд даного питання голосуванням за депутатський запит Валерія Кальченка, котрим передбачається звернутись від імені дипкорпусу Обласної ради до Міністерства юстиції з проханням посприяти якнайшвидшому вирішенню земельного питання.
Нагадаємо, юридичний супровід боротьби селян проти рейдерів здійснює Антирейдерський штаб Кіровоградщини, заснований минулого року активістами та депутатами "Батьківщини". Експерти штабу, серед іншого, розробили і типовий зразок скарги, що подали ошукані селяни до Міністерства юстиції,  

Фото – Златопіль 

 

Кіровоградська обласна рада звернулась до Мін’юсту за захистом прав селян Данилової Балки
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований