26 квітня 2024, п’ятниця

З двох сіл до Новомиргорода запровадили безплатний проїзд для пільговиків

Доки інтернет щедро надає історії конфліктів пільговиків з маршрутниками через відмову возити таких пасажирів безкоштовно, сільська рада Петроострова, не злякавшись труднощів, запроваджує пільговий проїзд з території цієї сільської ради до Новомиргорода для пільговиків, які мешкають на підзвітній цьому органу місцевого самоврядування території. Про це пише Златопіль з посиланням на сайт Новомиргорода.
У тестовому режимі послуги пільгового перевезення надаються вже з 1 січня 2017 року.
– Проїзд до райцентру і назад обходиться зараз у 50 гривень, – коментує сільський голова Тетяна Єфіменко. – Ми закладаємо відшкодування чотирьох таких поїздок на місяць. Комусь потрібно раз на тиждень побувати у Новомиргороді – скупитися у супермаркеті, зайти в аптеку, потрапити с якісь установи. Хтось потрапив у лікарню – і протягом тижня до нього зможуть приїхати кілька разів родичі, привезти поїсти. Для пенсіонерів, родин з дітьми-інвалідами економія 200 гривень на місяць – досить суттєва. Поки що ми заклали в бюджет по 4,5 тисячі на місяць на ці цілі. Коригувати суму будемо у залежності від того, як приживеться послуга, наскільки вона буде затребуваною.
Петроострів – одне з найвіддаленіших сіл – і до нього веде досить погана дорога, яка завдає постійних збитків власникам пасажирського транспорту. Якщо всі люди у селі почнуть відмовлятися від поїздок у райцентр навіть з важливою метою – наприклад, пройти обстеження у лікаря – шкода від того буде і самим мешканцям села, і перевізнику. А найголовніше – завжди є ризик, що від нерентабельного маршруту перевізник просто відмовиться і ми залишимося відрізаними від решти району. Тому знайшли ось такий компроміс.
Технічно відшкодування відбувається так. Водій щодня заповнює форму, у якій зазначає зокрема номер свідоцтва, яке свідчить про пільгову категорію, і раз на місяць подає відповідний звіт у сільську раду. Протягом 10 днів працівники сільради перевіряють дані, викладені у звіті, після чого перевізнику виплачується відшкодування.
Досвід Петроострова адаптує для своїх потреб і Веселівка. Нагадуємо – це село не має своєї школи і діти відвідують школу у сусідньому районі і саме межа району заважає запровадити нормальне перевезення шкільним автобусом.
– 20 січня пройшов тендер і з 10 лютого Веселівку й Мар’янівку буде пов’язувати маршрутка. Сільська рада заклала по 8 тисяч гривень на місяць на відшкодування перевезення до Мар’янівки й назад дітей та пенсіонерів, – коментує сільський голова Галина Волошина.
З двох сіл до Новомиргорода запровадили безплатний проїзд для пільговиків
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований