04 травня 2024, субота

У Знам’янському районі знищено 215 застарілих боєприпасів часів Другої Світової війни (ФОТО)

Арсенал застарілих боєприпасів знищили сапери групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС в області протягом п’ятниці та вихідних. 14 листопада розпочалися роботи з вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, виявлених напередодні поблизу сіл Петрове та Дмитрівка Знам’янського району. Про це Златополю повідомили у прес-службі У ДСНС у Кіровоградській області.
Неподалік від с.Петрове були знайдені 30 артилерійських снарядів калібру 76 мм. 
Після обстеження території міношукачами сапери виявили цілий арсенал застарілої зброї, а це – ще 150 боєприпасів такого ж калібру. У перший день робіт вдалося знешкодити 80 боєприпасів. З настанням вечора підривні роботи було припинено. Вже наступного дня, 15 листопада, рятувальники виявили ще 7 боєприпасів – гранату Ф-1 і артснаряди та продовжили ліквідацію небезпечних знахідок. Всього у Петровому було виявлено 187 боєприпасів.
На околиці с.Дмитрівка, за уточненими даними, було виявлено 28 боєприпасів – артснаряди та мінометна міна. Після перевірки території інших «відголосків війни» не знайшли. 
Завершилися роботи зі знищення боєприпасів учора, 16 листопада. Таким чином протягом трьох днів сапери У ДСНС знешкодили 215 вибухонебезпечних предметів часів Другої Світової війни.           
У Знам’янському районі знищено 215 застарілих боєприпасів часів Другої Світової війни (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований