28 вересня 2024, субота

Кіровоградщина: жителям Данилової Балки повернули захоплену рейдерами землю

Менше години тому Комісією з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України відмінено незаконні рішення державних реєстраторів внаслідок яких до рук рейдерів потрапило 145 земельних паїв жителів села Данилова Балка. Новину журналістам Златополя повідомив особисто сільський голова Володимир Осієвський. 
«Окрім того, що нам повернули земельні наділи так ще й реєстраторам, які вчинили протиправні дії, Комісія довічно заборонила займатись реєстраційною діяльністю», – розповідає Осієвський. «У подальшому наша справа під контролем Міністерства та народних депутатів України Олександри Кужель та Вадима Івченка буде розслідуватись правоохоронними органами. Наскільки мені відомо пані Кужель уже звернулась до Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури щодо всебічного та якнайскорішого розслідування діяльності фірми-рейдера на котру намагались переоформити нашу землю горе-реєстратори. Їхню участь у даній справі, до речі, також буде вивчено та дано правову оцінку».
Досягти позитивного для себе результату, на думку сільського голови, вдалось завдяки вчасним та злагодженим діям селян, допомозі Антирейдерського штабу Кіровоградщини, заснованого минулого року активістами та депутатами "Батьківщини", та розголосу котрий отримала дана справи.  
Загалом, як вже вдалось з’ясувати ГУ Національної поліції Кіровоградської області, зловмисники не планували зупинятись на Даниловій Балці та вже готувались до захоплення ще близько 350 паїв в населених пунктах Великі Трояни, Кам'яна Криниця, Йосипівка, Мечиславка та Богданове.
 
 

Кіровоградщина: жителям Данилової Балки повернули захоплену рейдерами землю
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований