29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому 10 шкіл та два дитсадки можуть залишитись без теплопостачання

У Кропивницькому 12 закладів освіти можуть залишитись без газопостачання. Про це, вчора, 9 лютого, під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомила начальник управління освіти Лариси Костенко. За її словами, без газу можуть залишитись 10 шкіл та 2 дитячих садочки, буде порушено навчальний процес та близько 2500 тисяч школярів не зможуть відвідувати заклади освіти, інформує Златопіль з посиланням на сайт міськради.
Лариса Костенко повідомила, що тендер, оголошений управлінням освіти міської ради на закупівлю природного газу, не відбувся двічі. У той же час ВАТ «Кіровоградгаз» попередило про примусове відключення від газопостачання об’єктів управління освіти міської ради.
На сьогоднішній день управління освіти міської ради направило звернення до компаній, які здійснюють постачання природного газу, для визначення найбільш економічно вигідної ціни з метою проведення переговорної процедури закупівлі за скороченою схемою для укладання договору на постачання природного газу.
Начальник управління освіти також пояснила, що очікувана вартість закупівлі природного газу для закладів освіти перевищила 133 тисячі євро, тому управління освіти змушено було проводити міжнародні торги.
В результаті обговорення комісія, дотримуючись вимог Закону України «Про теплопостачання» щодо забезпечення технологічної безпеки функціонування систем теплопостачання під час припинення газопостачання, з метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру в освітній сфері Кропивницького, вирішила заборонити ВАТ «Кіровоградгаз» здійснювати роботи по примусовому відключенню від газопостачання котелень, що перебувають на балансовому утриманні управління освіти міської ради.
фото – kr-rada.gov.ua
 

У Кропивницькому 10 шкіл та два дитсадки можуть залишитись без теплопостачання
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований