29 вересня 2024, неділя

На Кіровоградщині суддя, який засудив автомайданівця, пішов у відставку

Олега Бевза, суддю Бобринецького районного суду Кіровоградської області, у зв’язку з поданням заяви про відставку, звільнено. Таке рішення 9 лютого 2017 року ухвалила Вища ради правосуддя. Про це пише Златопіль з посиланням на Гречку.
Одіозний суддя відомий на Кіровоградщині тим, що прийняв неоднозначне рішення, позбавивши у січні 2014 року водійських прав Олексія Цокалова, фермера, громадського активіста з Бобринця, який брав участь в автопробігу автомайдану на Межигір'я 29 грудня 2013 року. Пізніше Апеляційний суд Кіровоградської області скасував рішення райсуду.
13 листопада 2015 року йому підписано повідомлення про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку. Проте Кам'янський районний суд Черкаської області вже тричі повертав прокуратурі обвинувальний акт. Активісти припускають, що у районному суді відбувається навмисне затягування розгляду справи відносно коллеги.
Відповідно до стаття 109. Закону України "Про судоустрій і статус суддів", Закон України "Про судоустрій і статус суддів", за суддею, звільненим за його заявою про відставку, зберігається звання судді та гарантії недоторканності, встановлені для судді до його виходу у відставку.
фото – femida.ru
 
На Кіровоградщині суддя, який засудив автомайданівця, пішов у відставку
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований