30 вересня 2024, понеділок

Минулого року на “гарячу лінію” губернатора Кіровоградщини найчастіше зверталися з питань соціального захисту

Підсумки роботи із зверненнями громадян, які надійшли до обласного контактного центру минулого року, розглянуто на щотижневій апаратній нараді голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка. Поінформував учасників наради із зазначеного питання директор обласного контактного центру Андрій Лаврусь, пише Златопіль з посиланням на сайт КОДА.
Як зазначив посадовець, за весь період роботи контактного центру на «гарячу лінію» голови Кіровоградської обласної державної адміністрації надійшло 108362 звернення, 32046 з яких – за 2016 рік. Зокрема, минулого року зареєстровано та направлено на розгляд 17298 звернень або 54% від усіх дзвінків, надано консультацій та довідкових відомостей операторами «гарячої лінії» 14448 громадянам або на 45% дзвінків, здійснено переадресацію до спеціалізованих установ – 46 дзвінків, надано 254 консультації під час проведення тематичних «гарячих ліній». Порівняно з 2015 роком, кількість дзвінків у 2016 році збільшилась на 31%.
Контактним центром забезпечується також прийом звернень громадян, які надійшли до «Урядової гарячої лінії». Усього у 2016 році прийнято 21017 таких звернень, що в 1,8 раза більше ніж у 2015 році.
Аналізуючи звернення громадян за тематикою, Андрій Лаврусь зазначив, що найбільш актуальним для заявників у минулому році було питання реалізації права громадян на соціальний захист – 5752 звернення або 33% від загальної кількості. Найбільше занепокоєння у громадян викликали питання, пов’язані із житловими субсидіями. Зокрема, громадяни звертались з проханням пришвидшити розгляд документів для оформлення субсидії. Значна кількість скарг щодо зволікання з виплатою коштів у готівковій формі для придбання твердого побутового палива і скрапленого газу, а також автоматичного подовження раніше призначеної субсидії на наступний період. Питання соціальної сфери суттєво переважає на всіх територіях, крім обласного центру, де найчастіше порушуються питання комунального господарства.
Проблематика звернень з питань комунального господарства займає другу позицію після соціальної сфери – 5238 звернень, що складає 30% від зареєстрованих. Основні нарікання заявників викликають питання щодо надання житлово-комунальних послуг у містах Кропивницькому, Світловодську, Олександрії та Олександрійському районі. Найбільш проблемним було надання послуг з водопостачання та електропостачання, а з початком опалювального сезону особливо гостро постало питання підключення централізованого опалення. Також має місце проблема розчищення вулиць та доріг від снігових заметів і льоду.
З питань транспорту та зв’язку надійшло 1807 звернень або 10%. Переважали скарги щодо неякісного надання послуг телефонного та радіо зв’язку послуг міжміського та міського транспорту, що викликані, зокрема, скасуванням окремих маршрутів або недотриманням графіків руху транспорту, та діяльності відділень УДППЗ «Укрпошта».
Наявність проблем у сфері аграрної політики і земельних відносин зумовила надходження значної кількості дзвінків зазначеної тематики – 707 звернень або 4%. Зростання кількості звернень свідчить про проблеми у виділенні земельних ділянок, у питаннях оренди. Також масово надходили скарги стосовно незаконного захоплення земельних паїв на території Голованівського та Вільшанського районів.
Директор обласного контактного центру зауважив, що за територіальною ознакою найбільше дзвінків надійшло з міст Кропивницький – 9134, Олександрія – 3070, Світловодськ – 1314, а також з районів Маловисківського – 1311, Новоукраїнського – 1059, Добровеличківського – 1648 та Кіровоградського – 1424. Найменше звертались мешканці Вільшанського – 127, Новгородківського – 255, Устинівського – 257, Компаніївського – 259, Онуфріївського – 303 районів.
Стосовно ефективності розгляду звернень посадовець відзначив, що з усіх порушених питань 10097 (58%) звернень громадян вирішено. Зокрема, щодо 6607 звернень (38%) – надано інформаційно-консультативну допомогу громадянам, 188 звернень надіслано до відома, 24 звернень направлено за належністю, стосовно 22 звернень вживаються заходи щодо вирішення порушених питань, а 101 звернення перебуває на розгляді та контролі. Також до обласного контактного центру минулого року надійшло 194 подяки та вітання, а 65 звернень не підлягають розгляду.
У 2016 році контактний центр успішно співпрацював і вирішенні проблем жителів області із 109 установами та організаціями. Це структурні підрозділи облдержадміністрації, територіальні органи міністерств та відомств України в області, райдержадміністрації, міськвиконкоми, підприємства обласного та міського підпорядкування, державні підприємства.
Окремо було поінформовано про звернення від військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей. Так, Андрій Лаврусь зазначив, що до контактного центру надходили звернення з питань надання різного виду допомог військовослужбовцям та їх родинам. Усього у 2016 році прийнято та надано на розгляд 379 таких звернень, з них задоволено та частково задоволено – 196 звернень, надано роз’яснень на 175 звернень, за належністю – 1, заходи вживаються по 5 зверненнях.
Майже 50% або 187 звернень стосувались виділення земельних ділянок. У зверненнях з питань виділення землі було вирішено позитивно 113 або 60%. Решта звернень стосувались допомоги сім’ям військовослужбовців (матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань, забезпечення дровами тощо), роз’яснення законодавства щодо наявності різного виду пільг військовослужбовцям, які перебували в зоні АТО, та членам їх сімей (зокрема, на оплату комунальних послуг), а також скарг на водіїв маршрутних таксі, які відмовляють у пільговому перевезенні, та щодо своєчасної виплати зарплати.
Минулого року на “гарячу лінію” губернатора Кіровоградщини найчастіше зверталися з питань соціального захисту
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований