29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому вшанували пам’ять нацгвардійця Євгена Тельнова (ФОТО)

Зо три десятка побратимів-військових та небайдужих кропивничан провели сьогодні громадянську панахиду по героїчно загиблому в цей день два роки тому нацгвардійцю батальйону "Донбас" Євгенію "Усачу" Тельнову, інформує кореспондент Златополя.
Не звучало пафосних слів, не було десятків чиновників, лише рідні, близькі та друзі воїна-героя.
"Я вдячна вам за пам'ять. За те, що прийшли сьогодні пом'янути мого сина та всіх тих воїнів-українців, що спочивають на цій землі. Я ж молюсь за те аби нарешті у нашій країні запанував мир", – звернулась до присутніх матір Євгенія Тельнова.
Євген Тельнов – нацгвардієць з батальйону "Донбас" з позивним "Усач", народився 20 листопада 1961 в Кіровограді. Був активним євромайданівцем. До війни займався бізнесом. 10 червня 2014 р. прибув до батальйону спеціального призначення «Донбас» в с. Нові Петрівці, а З 13 липня по 31 серпня перебував у зоні АТО (Артемівськ, Попасна, Іловайськ). 26 серпня був поранений осколком міни на околиці Іловайська. 29 серпня при виході з Іловайська в районі села Червоносільське батальйон потрапив під обстріл танків. У результаті — 109 бійців потрапили в полон, більше сорока п'яти — загинули. Євген Тельнов разом з 12 побратимами вийшли зі зброєю, при цьому Євген з гранатомету підбив два танки Т-72Б3 підрозділів 6-ї танкової бригади РФ і два БМД Збройних сил РФ. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. 
Загинув Євген Львович Тельнов у бою під Маріуполем 15 лютого 2015 р., потрапивши у засідку.
фото – Златопіль
 
 

У Кропивницькому вшанували пам’ять нацгвардійця Євгена Тельнова (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований