29 вересня 2024, неділя

Ветерани АТО з Кіровоградщини долучились до «блокади торгівлі з окупантами» (ФОТО)

Демобілізовані бійці 17-го окремого мотопіхотного батальйону та волонтери з Кіровоградщини долучились до громадської акції з «блокади торгівлі з окупантами». На території Донецької та Луганських областей мобільна група з Кіровоградщини приїхала підсилити позиції побратимів, які беруть участь в безстроковій акції. Про це пише Златопіль з посиланням на Гречку.
«Від нас в акції беруть участь близько 10 чоловік, – розповів демобілізований військовослужбовець 17-го окремого мотопіхотного батальйону Віталій Неміровський. – Ми відвідали всі три місця блокування залізничного сполучення. За потреби будемо допомагати учасникам акції на кожному з них. Плануємо пробути на Донбасі близько 10 діб».
За офіційною інформацією «Штабу блокади торгівлі з окупантами», наразі заблоковано три основні залізничні гілки за якими йде торгівля з окупованою територію, підконтрольною терористам:
В районі станції Светланово і н.п. Гірське-Золоте Луганської області блокада триває вже 20 днів. За цей час гарнізоном редуту «Богдан» попереджено переміщення близько 14 400 вагонів (близько 250 поїздів). Фізично проходження поїздів неможливо через блокування шляхів поїздом і пошкодженням рейок невідомими патріотами
У Донецькій області протягом 12 днів залізничне сполучення заблоковано в районі міста Бахмут. За цей час гарнізоном «Запоріжжя» попереджено переміщення близько 7 200 вагонів (близько 120 поїздів). Проходження поїздів неможливо через блокування шляхів тепловозом.
Вже протягом 4 днів залізничне сполучення заблоковано в районі станції Кривий Торець. За цей час гарнізоном редуту «16 добровольчого батальйону» попереджено проходження близько 12 500 вагонів (близько 210 поїздів). Ця гілка є однією з основних магістралей, по якій здійснюється торгівля.
Штаб блокади спростовує інформацію про відсутність запасів вугілля і неминучості відключення електроенергії і тепла, поширюваної депутатами фракції БПП, Оппоблоком, а також державними чиновниками.
Забезпечення блокади здійснюється силами волонтерів з різних регіонів України. Збір коштів здійснюється методом файндрайзінга. Бажаючі надати допомогу можуть привозити її прямо на редути або пожертвувати кошти на такі реквізити: Рахунок ПриватБанк 4149499642163776, отримувач Акимович Сергій Георгійович.
фото – Гречка
 

Ветерани АТО з Кіровоградщини долучились до «блокади торгівлі з окупантами» (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований