28 вересня 2024, субота

Кіровоградщина посіла перше місце серед інших областей України за рівнем онкозахворювань

За результатами дослідження “Онкологічні загрози Кіровоградщини”, Кіровоградщина посіла перше місце серед інших областей України за рівнем онкологічних захворювань — 450 осіб на 100 тисяч населення. Про це поінформували в прес-службі ОДА, повідомляє Златопіль з посиланням на УНН.
“Уже сьогодні цей показник перевищує середньоукраїнський майже на 30%, а за прогнозами до 2020 року онкохвороби стануть найголовнішою проблемою жителів області. Серед причин захворюваності на онкологічні недуги перше місце посідають саме екологічні проблеми (32%), зокрема, забруднення радоном, що виділяється в результаті розпаду урану. Основним чинником є те, що Кіровоградщина розташована на родовищах уранових руд, а підсилює негативний ефект виділення доз радіації внаслідок роботи видобувних підприємств”, — повідомили в прес-службі.
Також в прес-службі додали, що на основі дослідження розроблено конкретний план заходів, які внесено до проекту Державної цільової програми радіаційного і соціального захисту населення міста Кропивницького та області.
Нагадаємо, На Кіровоградщині за перший місяць року смертність перевищила народжуваність. 
 
фото – likar.org
Кіровоградщина посіла перше місце серед інших областей України за рівнем онкозахворювань
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований