29 вересня 2024, неділя

На Кіровоградщині вшанували 28-му річницю виведення військ із Афганістану

15 лютого у Бобринці відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Про це Златополю повідомили у прес-службі Бобринецької РДА.
У районних заходам взяли участь: перший заступник голови райдержадміністрації Валентин Мельник, заступник голови районної ради Наталія Сабліна, міський голова Валерій Сніжко, голова районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Микола Тосік, військовий комісар Микола Капітоненко, воїни-інтернаціоналісти, члени родин загиблих.
Перед входом до актового залу Будинку культури були відкриті тематичні виставки присвячені військовому конфлікту в Афганістані, що також містили інформаційні матеріали стосовно діяльності районної організації УСВА.
Під час урочистостей з нагоди пам’ятної дати воїнів-афганців Бобринеччини було нагороджено від області, району, міста, військового комісаріату, районної організації УСВА, відповідними Грамотами, Подяками та медалями.
Зокрема, Подякою Кіровоградської обласної державної адміністрації було нагороджено воїнів-інтернаціоналістів Миколу Бондаренка та Миколу Горбуленка.
Також, відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації та районної ради за особистий внесок у патріотичне виховання молоді, активну участь у роботі організації – Української Спілки Ветеранів Афганістану та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав спільною Грамотою райдержадміністрації та райради були нагороджені воїни-інтернаціоналісти: Василь Могильда, Сергій Пріхно, Микола Смоквина й Сергій Стромець.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх загиблих під час воєнних конфліктів, де приймали участь українці, шістьох бобринчан, які не повернулися із кровопролитної війни у Афганістані. Це передусім наші земляки, воїни-інтернаціоналісти: Микола Брасло, Олександр Качан, Віктор Куліш, Станіслав Хлібійчук, Ігор Чабанюк та Віктор Яницький.
 

На Кіровоградщині вшанували 28-му річницю виведення військ із Афганістану
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований