29 вересня 2024, неділя

Кропивницькі спецпризначенці вшанували пам’ять загиблих під Дебальцевим побратимів (ФОТО)

Сьогодні, 16 лютого, кропивницькі спецпризначенці вшанували пам'ять загиблих під Дебальцево побратимів. Зранку на території військової частини пройшло шикування особового складу, присвячене другій річниці трагедії під Дебальцевим, а частина бійців третього полку сьогодні відвідує родини загиблих та зниклих безвісти, могили побратимів.
На шикування до полку завітали також рідні загиблих, героїв та дружина і сестра полоненого Сергія Глондара, інформує Златопіль.
Цього дня, два року тому, виконуючи бойове завдання в районі Дебальцевого, загинули Юрій Бутусов та Віталій Федитник, двоє бійців – Сергій Глондар та Олександр Коріньков – досі залишаються в полоні, троє вважаються зниклими безвісти –  Віталій Зіноватний, Роман Рикалов і Олександр Яремчук.
– Два роки тому, виконуючи свій обов'язок загинули командир групи капітан Юрій Бутусов та командир відділення старший сержант Віталій Федитник. Вони назавжди залишаться в нашій пам'ті, в наших серцях. Вони назавжди залишаться взірцем, зразком виконання свого військового, громадянського обов'язку. Вони будуть прикладом для наших нащадків, для молодого покоління, яке відвідує наш музей, яке чує наші розповіді. – звернувся до бійців  в.о. заступника командира полку по роботі з особовим складом каптіан Сергій Францишкевич. – Ми також не забуваємо сьогодні наших побратимів, які, на великий жаль, залишаються в полоні. Ми плекаємо надію, що найближчим часом вони будуть стояти в цьому строю з нами. Ми пам'ятаємо про наших побратимів, які зникли безвісти і сподіваємося, щщо вони також стануть в цей стрій. 
Пам'ять загиблих побратимів вшанували хвилиною мовчання.
[widgetkit id=1441]
– Два роки тому ми виконували завдання із супроводу колони з пораненими і загиблими, яких через постійні обстірли не могли забрати звідти вже декілька днів. Завдання не бачилося особливо складним, адже було оголошено перемир'я. При виході з міста Дебальцеве ми потрапили у засідку, влаштовану російськими регулярними військами. – розповідає один із бійців, який був безпосереднім учасником боїв. – Саме до російських військ бійці і потрапили в полон.
Про загиблих командира своєї групи сержанта Віталія Федитника та про капітана Бутусова боєць говорить просто і щиро: професіонали, які виявили справжню мужність та героїзм.
– Усі розуміли, що відбувається, але ніхто не дав задню. "Відказників" не було. – говорить боєць. 
Про полон, у який потрапив в бою, розповідає: якщо людину не можуть зламати фізично, її намагаються зламати морально.
– Постійно говорили, що нас (полонених –  Ред.) наше командування не хоче обмінювати, що нас кинули. що Україні ми не потрібні. Це, звісно, була неправда. – говорить боєць. – У полоні для себе я усвідомив, що моє життя, життя солдата, вартує набагато менше за інтереси і свободу моєї країни.
Фото – Златопіль
Кропивницькі спецпризначенці вшанували пам’ять загиблих під Дебальцевим побратимів (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований