29 вересня 2024, неділя

На Маловисківщині буде своє гемодіалізне відділення

На базі Маловисківської центральної районної лікарні готується до відкриття гемодіалізне відділення на шість ліжок, інформує кореспондент Златополя у Малій Висці, Кіровоградська область.
Як стало відомо "Златополю", щойно тут проведено тестові випробування. в ході яких досвідом роботи з маловисківськими колегами ділилися фахівці з обласної лікарні.  Як розповів головний лікар ЦРЛ Костянтин  Чурпій, в ході тестування обладнання  троє хворих пройшли процедуру гемодіалізу.
– У перспективі ми плануємо надавати допомогу по гемодіалізу пацієнтам не лише з Маловисківського, а й з сусідніх з нами  Новомиргородського та Новоархангельського районів. – говорить К.Чурпій,- А поскільки хворих на ниркову недостатність на цих територіях немало, скоріше всього, шість наших ліжок без пацієнтв не залишаться, роботу при потребі можемо організувати і у кілька змін.
За  словами К.Чурпія, роботи по облаштуванню відділення тривали з травня минулого року, а паралельно з цим  навчали персонал. Коштами підтримала як районна влада, так і обласна.
Слід зазначити, що  такого відділення на сьогодні у районах Кіровоградщини досі не було – замісну ниркову терапію (гемодіаліз) хворі з нирковою недостатністю отримують на базі відділення інтенсивної терапії екстракорпоральних методів детоксикації обласної лікарні.
Ілюстрація – verge.zp.ua
 

На Маловисківщині буде своє гемодіалізне відділення
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований