29 вересня 2024, неділя

Розширення природно-заповідного фонду області – одне із завдань Стратегії розвитку Кіровоградщини на період до 2020 року

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев провів нараду з керівниками територій в режимі он-лайн з питань розширення мережі природно-заповідного фонду на території області. Про це пише Златопіль з посиланням на прес-службу КОДА.
У нараді взяли участь директор департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Олександр Ковтунов та голова громадської організації "Науковий центр еколого-біологічних досліджень" Олександр Гулай.
Як зауважив Андрій Коломійцев, відповідним Законом України визначено необхідність розширення природно-заповідного фонду до 15% від площі загальної території країни. Стратегія розвитку Кіровоградської області на період до 2020 року передбачає поступове збільшення територій та об’єктів природно-заповідного фонду області до 174,6 тис. га. Зважаючи на це, посадовець звернув увагу керівників райдержадміністрацій на необхідність активізувати роботу із розширення мережі природно-заповідного фонду, створення нових об’єктів та збільшення площ існуючих.
Олександр Ковтунов у свою чергу підкреслив, що в області лише в Долинському та Світловодському районах показники заповідності складають 14,3 та 49,9 % відповідно, а на решті територій – значно нижчі. Для того, щоб виконати поставлене завдання щодо розширення природно-заповідного фонду, а також вирішити проблему незаконного стихійного вирубування полезахисних смуг, вирішено запровадити пілотний проект у Добровеличківському районі. Суть його полягає у наданні статусу заповідних територій полезахисним лісовим смугам району. На підготовку необхідних для здійснення процедури заповідання пакетів матеріалів рекомендовано залучити кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. У майбутньому планується реалізувати відповідні проекти на інших територіях області.
Роботу стосовно інших об’єктів, які у подальшому можуть бути включені до природно-заповідного фонду, потрібно розпочинати із наукового обстеження на відповідність критеріям заповідності. За словами Олександра Гулая, такі обстеження проводять науковці природничо-географічного факультету державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
 
Розширення природно-заповідного фонду області – одне із завдань Стратегії розвитку Кіровоградщини на період до 2020 року
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований