29 вересня 2024, неділя

Кропивницький – перше місто в Україні, де працює “розумне” зовнішнє освітлення

Кропивницький став першим містом в Україні і 455-им у світі, на території якого запроваджена система “розумного” зовнішнього освітлення OWLET. Про це пише Златопіль з посиланням на прес-службу КМР.
Директор комунального підприємства “Міськсвітло” презентував вчора, 16 лютого, керівництву міста роботу інтелектуальної системи керування світильниками на вулицях обласного центру. Перевіряли якість новітнього освітлення заступник міського голови Олександр Мосін і начальник головного управління житлово – комунального господарства Віктор Кухаренко.
– Сьогодні ми маємо вже три вулиці, обладнані сучасними діодними світильниками і включеними в єдину систему OWLET, – відзначив Олександр Мосін. – Це вулиці Ушакова, Садова, Верхня Пермська і частина Великої Перспективної – загалом 114 світлових точок. Електронна система керування дозволяє диспетчеру бачити повну картину роботи кожного світильника. У разі виходу якоїсь лампи з ладу, інформація про це відразу з’явиться на моніторі комп’ютера. Але головне, ми тепер маємо можливість дистанційно керувати кожним світильником окремо, змінювати яскравість світлового потоку в залежності від тривалості дня чи виключати частину світлоточок в нічну пору.
– Сисема OWLET дає можливість суттєво економити кошти міського бюджету, – наголосив Дмитро Тоток. – Для прикладу: 33 лампи по вулиці Садовій у нічний час при переведенні в режим 10% номінальної потужності споживатимуть всього 150 Вт.
фото – kr-rada.gov.ua
Кропивницький – перше місто в Україні, де працює “розумне” зовнішнє освітлення
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований