29 вересня 2024, неділя

Кропивницькі спецпризначенці здавали кров на потреби хворих (ФОТО)

У Кропивницькому на Станції переливання крові бійці третього окремого полку спецпризначення здавали кров у рамках Тижня донорства «Допомогти може кожен» сьогодні, 21 лютого, інформує Златопіль.

Всього сьогодні поділитися своєю кров’ю з тими, хто її потребує, прийшло більше 20 бійців. Втім здало кров 15.
– Вчора на обох локаціях, де проводиться акція, – в обласній лікарні і на Станції переливання крові – прийшло всього 20 донорів, з них 10 – бійці третього полку. Сьогодні лише на Станції переливання крові долучилося до акції 15 військових. Насправді бажаючих приходить більше, але не всі стають донорами. Причини зазвичай – низький тиск або особисті проблеми зі здоров’ям, – розповіла в коментарі «Златополю» координатор заходу, активістка регіонального осередку ВМГО «Фундація регіональних ініціатив» Євгенія Аркушина.

– Дізналися про акцію від керівництва полку, – каже учасник акції, боєць-спецпризначенець. –  Вирішили підтримати, оскільки зараз є багато людей, які потребують крові. Нам нею поділитися не шкода, адже нашу підтримку мають відчувати усі.
За словами в.о. заступника командира третього окремого полку спецпризначення по роботі з особовим складом Сергія Францішкевича, для військових це не одноденна акція – вони приходитимуть здавати кров протягом тижня. 

Завтра, 22 лютого, до акції долучаться патрульні поліцейські, а також на тижні – Студрада ЦДПУ імені Винниченка, Червоний Хрест, Волонтерський рух першої допомоги, Студрада льотної академії, студенти медичного коледжу.
Прийом крові відбувається одночасно в обласній лікарні (просп. Університетський, 2/5) з 10:00 до 12:00 та на Станції переливання крові (вул. Преображенська, 80). На вході потенційних донорів зустрічають організатори, які супроводжують їх під час здачі крові.
Акція триватиме до 24 лютого. Аби взяти у ній участь, треба заздалегідь заповнити анкету за цим посиланням
Офіційна група заходу https://vk.com/red_fri_shades 
Детальна інформація за телефонами: (095) 904-89-98, (096) 411-22-93 (Євгенія Аркушина) або (066) 816-71-98 (Максим Несвітайлов).
Фото – Златопіль
 

 

Кропивницькі спецпризначенці здавали кров на потреби хворих (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований