29 вересня 2024, неділя

Умови для дітей у “Кіровоградському обласному спеціалізованому будинку дитини нового типу” поліпшаться

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко провів співбесіду з головним лікарем комунального закладу “Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу” Петром Пастухом. У ході співбесіди головний лікар поінформував про роботу закладу, проблеми та перспективи подальшої діяльності, повідомляє офіційний портал Кіровоградської обласної ради.
Зокрема, Петро Іванович розповів, що на даний час у закладі перебуває на лікуванні 80 дітей віком до 6 років, яким надається кваліфікована медична допомога та догляд. 
Комунальний заклад “Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу” – це заклад для медико-соціального захисту дітей – сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків, з вадами фізичного і розумового розвитку віком від народження до 6 років. Заклад є спеціалізованим медичним закладом для дітей з органічними ураженнями нервової системи та порушеннями психіки, в тому числі з дитячим центральним церебральним паралічем без порушеннь психіки, з порушеннями функції опорно-рухового апарату та іншими вадами фізичного розвитку без порушент психіки, з порушеннями слуху та мови, з порушеннями мови, з порушеннями зору (сліпі, слабозорі), ВІЛ інфікованих. Ці діти чекають на всиновлення у нових сім'їх, або після досягнення 6 річного віку їх влаштують до інтернатних закладів, тож завдання закладу – забезпечити цих дітей усім необхідним.
За результатами співбесіди з головним лікарем комунального закладу “Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу” Пастухом Петром Івановичем, визначено, що для покращення перебування дітей у даному закладі для їх утримання будуть залучатися додаткові кошти із різних джерел. Також обговорено можливість створення відділення “соціального перепочинку”, до якого батьки зможуть направляти своїх дітей з інвалідністю на короткотривалий період.
Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко підписав з головним лікарем зміни до контракту, які передбачають продовження перебування на займаній посаді терміном на 5 років.
Фото – Кіровоградська обласна рада

 

Умови для дітей у “Кіровоградському обласному спеціалізованому будинку дитини нового типу” поліпшаться
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований