29 вересня 2024, неділя

У районній лікарні на Кіровоградщині відкрили гемодіалізну залу (ФОТО)

Сьогодні в Маловисківській районній лікарні, відкрито гемодіалізну залу, де хворі на ниркову недостатність відтепер зможуть одержувати якісні медичні послуги. Про це інформує кореспондент Златополя у Малій Висці, що на Кіровоградщині. 
У цій небуденній події (Маловисківська райлікарня – єдина з лікарень такого рівня на Кіровоградщині, яка проводитиме подібні медичні маніпуляції) взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, начальник департаменту охорони здоров'я ОДА Олег Рибальченко, фахівці з обласної лікарні, які постійно консультували маловищан в технічних питаннях і підготовці кадрів, а також керівники Маловисківщини – голова райдержадміністрації Павло Сорока і голова районної ради Світлана Сосновська. 

Як зазначив головний лікар ЦРЛ депутат обласної ради Костянтин Чурпій, саме завдяки їм усім, акумулювавши кошти з бюджетів різних рівнів, і стало можливим відкриття, по суті, гемодіалізного відділення на базі районної лікарні, яка нині виборює право стати центром госпітального округу і має в цьому непогану перспективу. 
– Ми мали цілковиту підтримку як на районному рівні, так і на рівні області, і це  дає підстави сподіватись на  позитивні зрушення у проведенні медичної реформи на первинному та вторинному рівнях/ – сказав К. Чурпій – Тобто, наблизити ці послуги до населення. Поки що наші пацієнти проходять процедури у двох палатах, але в перспективі матимемо не менше шести ліжок з відповідним сучасним медичним обладнанням і робота триватиме у кілька змін. Думаю, переваги того, що такі ліжка є у нашій лікарні, незабаром відчують і жителі довколишніх районів, а саме – Новомиргородського, та Новоархангельского, до яких від нас зовсім недалеко.
Позитивними назвав прагнення маловищан щодо поліпшення якості медичних послуг і голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, зазначивши, що на Кіровоградщині серйозно ставляться до планів по реформуванню медичної галузі, дбаючи при цьому, насамперед, про тих, заради кого вона проводиться: в тому числі, і жителів сільської місцевості. 

Реальним і вагомим кроком на шляху реформ назвав відкриття ліжок з гемодіалізу на базі Маловисківської ЦРЛ і начальник департаменту з охорони здоров'я ОДА Олег Рибальченко.
Після огляду палати гемодіалізу і спілкування з її першими пацієнтами, гості мали змогу також ознайомитись з роботою пологового та дитячого відділень райлікарні, де переконались у тому, що і цим двом напрямкам діяльності маловисківські медики і влада надають великого значення.

Фото – Златопіль
У районній лікарні на Кіровоградщині відкрили гемодіалізну залу (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований