29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому правозахисники, чиновники і правоохоронці обговорять реальну боротьбу з наркозлочинами

Попри заявлені реформи, поліція в Україні майже не бореться з наркомафією, проте охоче переслідує наркозалежних. Так, 74% виявлених у 2016 році наркозлочинів стосуються виробництва, зберігання та перевезення наркотиків без мети збуту. Водночас злочини, пов'язані зі збутом наркотичних речовин, становлять лише 8%, повідомляє БО "ВБО "Легалайф-Україна"".
Наркозалежні, як і секс-працівниці, залишаються «зручною» категорією, за рахунок якої правоохоронці звітують про «високі показники» своєї діяльності, але чи впливає такий підхід на наркобізнес?
Про реальну ситуацію з наркозлочинами, а також про унікальний механізм розслідування порушень прав вразливих спільнот з боку поліції говоритимуть правозахисники та правоохоронці у вівторок, 28 лютого 2017 р., о 14:00 у конференц-залі ОДА (пл. Героїв Майдану, 1). Під час круглого столу буде презентовано дослідження Експертного центру з прав людини (ЕЦПЛ) «Дотримання прав вразливих груп населення у діяльності правоохоронних органів», а також результати роботи Кропивницької регіональної команди з протидії порушенням прав вразливих груп. 
Учасники круглого столу:
Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської ОДА
Юрій Бєлоусов, голова правління ГО «Експертний центр з прав людини»
Олена Кучерук, координатор програмної ініціативи «Громадське здоров’я» МФ «Відродження» 
Віктор Чупров, проектний менеджер, юрист ГО «Експертний центр з прав людини»
Костянтин Тарасенко, начальник відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності
Микола Сульжук, регіональний представник УЗПЛ НПУ в Кіровоградській області 
Наталія Ісаєва, керівник сервісної організації ВБО “Легалайф-Україна”, регіональна команда Кіровоградської області
Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Кіровоградській області, представники Департаменту охорони здоров’я ОДА, регіональної прокуратури області, ГУ НП області, Центру вторинної правової допомоги, Кіровоградської ВК-6, УВП-14 та сервісних організацій Кіровоградської області.
Ілюстрація – "Горожанин Новомосковска"
У Кропивницькому правозахисники, чиновники і правоохоронці обговорять реальну боротьбу з наркозлочинами
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований