28 березня 2024, четвер

Кіровоград: підполковник військової частини 3011 перейшов на бік противника

Контррозвідка Служби безпеки України затримала офіцера Нацгвардії, який зрадив Батьківщину і своїх бійців. Сергій Суслов – підполковник військової частини 3011, що підпорядковується Національній гвардії і дислокується в Кіровограді та Кривому Розі, зробив спробу здати найважливіші позиції українських військ на фронті. 
Про це написав журналіст і головний редактор «Цензор. НЕТ» Юрій Бутусов, з вуст контррозвідника, який безпосередньо здійснив затримання зрадника, оперативника СБУ на прізвисько Боксер.
 
“24 вересня тут відбулася безпрецедентна пригода. Підполковник Суслов (підлеглі якого охороняли 31-ий блокпост, – РК» заявив, що йде на переговори з російськими найманцями, які розташувалися недалеко від 31-го блокпосту. Він сказав бійцям, що досяг домовленості про здачу блокпосту російським загонам без бою, і що підрозділ після цього повернуть до місця постійної дислокації. Що це все в рамках мирного плану, і підрозділи повинні мирно без бою йти. Однак солдати й офіцери на 31-му блокпосту відмовилися виконувати наказ офіцера-зрадника. Хлопці-строковики сказали, що вони не залишать своїх товаришів на 32-му блокпосту, а офіцери доповіли командиру бригади про дивні заяви свого товариша. Як тільки Суслов зрозумів, що жоден український військовослужбовець на 31-му блокпосту не збирається виконувати його вимогу залишити позиції, він не став чекати, коли командир бригади дасть наказ на його затримання, і заявив, що відправляється на нові переговори з російськими найманцями. Він покинув позиції 31-го блокпосту і в той же вечір перейшов на бік противника. Командир бригади Приходько негайно прибув на 31-й блокпост, викликали нашу групу. Наступного дня, отримавши дані від зрадника, позиції 31-го і 32-го блокпостів піддали прицільному масованому обстрілу батареями мінометів противника. Українська артилерія не могла відповісти супротивнику, оскільки виконувала умови припинення вогню. Скориставшись цим, терористи знову вийшли на переговори з бійцями Нацгвардії на блокпостах. Вони сказали: “Хлопці, ми вас оточили, підтримки не буде, завтра ми можемо вас знищити. Подивіться на приклад свого офіцера Сергія Суслова. Він тепер піде на службу в російську армію, йому видали нову хорошу форму і взуття, якої у вас немає, у нього буде зарплата в рази вища. Все це буде і у вас, якщо ви теж перейдете на нашу сторону. Хто не хоче – просто йдіть, нам потрібні ці блокпости, ми будемо стріляти. Так що йдіть мирно, поки ще можна “, – цитує оперативника СБУ Юрій Бутусов.
 
Начальник контррозвідки СБУ поставив завдання підрозділу за будь-яку ціну захопити зрадника. Після жорстокого обстрілу наших позицій Нацгвардія вийшла на російських польових командирів, нібито наші військові самі готові залишити 32-ий блокпост за умови припинення обстрілу. Супротивник повірив у наміри нацгвардійців.
 
Наступного дня відбулися переговори щодо 32-го блокпосту, після яких керівника переговірників попросили привезти Суслова.
 
«Через годину його привезли. Він показав нам свою нову форму з георгіївською стрічкою, сказав, що дуже задоволений. Ну, пам’ятаєте, як “В зоні особливої уваги”: “Гвардійці-десантники, ви оточені, здавайтеся, пропонуємо вам суху форму і нашу привітність”. Ми домовилися діяти без команди. Коли Суслов відволікся, знову чимось вихваляючись, я кинувся вперед, захопив його і в темпі поволік до наших позицій, хлопці кинулися до мене, і наша група стрімко “вийшла з переговорного процесу”. Постріли могли прозвучати в будь-який момент. Але осетини і бандити Мозгового не стріляли. Вони були шоковані тим, що відбувається і просто стояли на місці. Якби хтось вистрілив по нас, то у них теж не було б ні найменшого шансу врятуватися. Це був ризик, але ризик виправданий», – розповів працівник СБУ.
 
Суслов здав російським найманцям всю інформацію про наші частини в секторі, всі контакти, і навіть встиг записати відеозвернення. В момент захоплення до нього вже їхали журналісти російських телеканалів. 
 
 За матеріалами “Цензор НЕТ”.
 

Кіровоград: підполковник військової частини 3011 перейшов на бік противника
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований