28 вересня 2024, субота

Кіровоградщина попрощається зі священиком і волонтером Юрієм Ониськом (ФОТО)

Вчора, 1 березня, у Бобринці пішов з життя отець Юрій Онисько. Священнослужитель знаний не лише в містечку, адже він активно надавав підтримку волонтерам та і сам здійснював поїздки в АТО, інформує "Гречка". 
Отець Юрій почав своє служіння на Кіровоградщині в 90-му році. Розпочинав він служіння у селі Коробчине, а в 93-му році офіційно був переведений до Бобринця. В 2000-му році він з громадою перейшов у Київський патріархат.

«Відкрита, щира людина. Простий і небайдужий у відношенні з людьми. Старався активно брати участь в житті Єпархії і парафії. За останні три роки повністю оновив храм. У Бобринці його люблять і поважають не лише ті, хто ходить до храму. Він хворів і лікарі його застерігали, аби він уникав навантажень, а він дуже часто їздив в АТО, хоч дорога йому і непросто давалась, він не міг бути осторонь волонтерів. Для церкви це вагома втрата, адже він був одним із першопочинателів церкви Київського патріархату на Кіровоградщині», – розповів «Гречці» Єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

«Практично кожні 2-3 тижні він їздив в зону АТО, правив служби, причащав хлопців, працював як психолог. Коли він був одягнений «по гражданкє» ніхто не розумів, що ще священик.  Це була людина, яка дуже любила життя, з гарним почуттям гумору. Навіть коли він читав проповідь, люди навколо посміхались», – розповіла волонтерка з Кропивницького Інна Колпак.
Похорон відбудеться завтра, 3 березня, об 11.00 біля Свято-Миколаївського храму у Бобриці, на території якого священнослужителя і поховають.
Фото – "Гречка"
 

Кіровоградщина попрощається зі священиком і волонтером Юрієм Ониськом (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований