28 вересня 2024, субота

Фірма, нагороджена званням «Варвар року», озеленить Кропивницький на 2 мільйони гривень

Головне управління житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради за результатами тендеру уклало договір із колективним підприємством "Єлізавета" на послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень на загальну суму в 2 мільйони 33 тисячі 980 гривень 80 копійок. 
Відповідну інформацію розміщено на порталі публічних закупівель «ProZorro», інформує Центр медіарозслідувань "Прозоро".
Пропозиція КП "Єлізавета" виявилася майже на 30 тисяч дешевшою за пропозицію єдиного конкурентка – ТОВ "ХІК". Відповідно до укладеного договору, до 31 грудня цього року КП "Єлізавета" зобов'язане виконувати роботи з «озеленення міста». Під цим терміном місцеві комунальники розуміють видалення сухостою, корчування пнів, навантаження гілок вручну, перевезення гілок самоскидами на відстань та інше.
«У зв’язку з тим, що на час проведення процедури закупівлі практично неможливо передбачити весь комплекс робіт, які можуть виникнути протягом року, перелік виконання робіт зазначений в технічному завданні не є вичерпним, можливі інші види робіт, що пов’язані з поточного ремонтом зелених насаджень» – йдеться в тендерній документації. 
Окрім того, у інформації про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі йдеться про те, що колективне підприємство "Єлізавета" під час «озеленення» зобов'язується заготовити 1000,1 м3 дров.
Як повідомила журналістам ЦМР "Прозоро" контактна особа ГУ ЖКГ КМР Тетяна Криворучко, дрова, що виникнуть в процесі видалення сухостою та корчування пеньків, будуть розвозитися, відповідно до заявок міськради, малозабеченим та іншим соціально незахищеним категоріям населення за рахунок підприємства. 
Минулого року КП "Єлізавета" заробила на обрізці дерев у тоді ще Кіровограді 1,49 мільйонів гривень. Як і цього року, єдиним конкурентом колективного підприємства на тендері стало ТОВ "ХІК" зі статутним капіталом у 50 копійок. 
Нагадаємо, колективне підприємство "Єлізавета" неодноразово отримувало звинувачення на свою адресу від активістів стосовно варварського обрізання дерев.  За ці ж «досягнення» громадська організація «Озеленення Кропивницького» визнала переможцем антипремії «Варвар року».  
Власниками колективного підприємства «Єлізавета», за даними держреєстру, є подружжя, Алла та Сергій Черніки, а також Михайло Борщ. З 2009 року фірма, за даними порталу "Тексти", виграла 23 тендери місцевих комунальників отримавши за свої послуги 16,89 мільйонів гривень.
Конкурент на останніх торгах – підприємство ТОВ «ХІК», маючи статутний капітал 50 копійок належить місцевому підприємцеві Віктору Халіну.
Ілюстрація – "Рідний Край"
Фірма, нагороджена званням «Варвар року», озеленить Кропивницький на 2 мільйони гривень
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований