09 травня 2024, четвер

У Кропивницькому міська влада і ВБО “ЛЖВ” підписали меморандум про співпрацю на більш як мільйон

Сьогодні, 6 березня, у міській раді Кропивницького був підписаний меморандум про співпрацю між обласним відділенням ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" та управлінням охорони здоров'я.
Про це пише Златопіль із посиланням на прес-службу міськради Кропивницького.
Підписали мемрандум начальник управління Оксана Макарук та голова обласного відділення ВБО "ВМ ЛЖВ" Юлія Чабанюк.
В Україні зареєстровано близько 250 тисяч хворих на СНІД, з них 100 тисяч виявлено за останніх п’ять років. В таких умовах, відзначили учасники зустрічі, головним завданням є ефективне виявлення і вчасний початок лікування хворих, що стане гарантією подальшого нерозповсюдження підступної інфекції.
Співпрацю у цьому напрямку за розробленою Міжнародною стратегією протидії ВІЛ і передбачає підписаний меморандум. На реалізацію його заходів обласне відділення Всеукраїнської мережі ЛЖВ спрямує один мільйон гривень донорських коштів. Ще 171 тисяча гривень передбачені у міському бюджеті на 2017 рік.
– Маємо досягнути міжнародних стандартів у подоланні розповсюдження інфекції, – відзначив координатор проекту у Кропивницькому Володимир Бочаров-Туз,. – Такий стандарт передбачає, що до 2020 року в Україні 90% хворих мають знати про власний ВІЛ-статус, 90% – отримають безкоштовне лікування АТР і 90% – проходитимуть курс лікування. При цьому не буде зафіксовано жодного факту дискримінації щодо ВІЛ-позитивних осіб.
Фото – прес-служба КМР
 

У Кропивницькому міська влада і ВБО “ЛЖВ” підписали меморандум про співпрацю на більш як мільйон
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований