29 вересня 2024, неділя

На Кіровоградщині майже 300 тисяч гектарів землі засмічені амброзією

На засіданні постійної комісії Кіровоградської обласної ради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, що відбулося учора, 6 березня, було розглянуто питання про результати виконання обласної програми з ліквідації амброзії полинолистої на території Кіровоградської області на 2012-2016 роки та обласної програми з локалізації та проведення боротьби з американським білим метеликом на території Кіровоградської області на 2012 2016 роки. 
Про це пише Златопіль із посиланням на офіційний портал Кіровоградської обласної ради.
Установлено, що у 2011 році площі засмічення амброзією полинолистою на території Кіровоградської області складали 288,5 тис. га. Протягом дії програми, завдяки вжитим карантинним заходам, на території Кіровоградської області було скасовано карантинний режим по амброзії полинолистій на площі 35,9 тис. га. 
Також здійснювалися заходи із встановлення фітосанітарного стану області. В середньому щороку обстежувалося 6 тис. га багаторічних насаджень, а також 6,13 тис. га лісонасаджень, в яких виявлялися, локалізувалися та знищувалися карантинні організми. Зокрема, у 2016 році проведено заходи з ліквідації гусені американського білого метелика, на площі 0,19 тис.га.
Фото – Кіровоградська облрада
 

На Кіровоградщині майже 300 тисяч гектарів землі засмічені амброзією
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований