30 вересня 2024, понеділок

Провадження по екс-очільнику Санепідслужби Кіровоградщини закрили, бо мова йшла не про хабар, а підтримку законопроекту

Детективи НАБУ подали скаргу на рiшення Василя Кричуна, старшого прокурора групи прокурорiв Спецiалiзованої антикорупцiйної прокуратури (САП), про закриття кримiнального провадження стосовно в.о. голови Державної санiтарної епiдемiологiчної служби України Святослава Протаса та начальника одного з департаментiв ДСЕС. Вiдповiдну скаргу направлено на iм’я керiвника САП Назара Холодницького 3 березня, – повiдомляється на сайтi НАБУ, передає Рідний край.
В скарзi йдеться зокрема про те, що детективи Бюро зiбрали вичерпну доказову базу й не погоджуються з рiшенням прокурора Кричуна про вiдсутнiсть складу злочину, а також просять керiвника САП скасувати постанову про закриття кримiнального провадження та змiнити групу прокурорiв.
Нагадаємо, що в червнi 2016 року детективи НАБУ разом iз САП викрили корупцiйну схему за участi керiвництва Держсанепiдемслужби, метою якої було заволодiння бюджетними грошовими коштами пiд виглядом видiлення премiй до Дня медичного працiвника України. 
Як тодi повiдомляло НАБУ, вiдповiдно до вказаної схеми, керiвник Держсанепiдслужби України надав злочинну вказiвку ряду директорiв вiдповiдних державних обласних установ, згiдно iз якою останнiм та їх заступникам буде виплачено премiю до Дня медичного працiвника у розмiрi двох мiсячних посадових окладiв, один з яких вказанi особи можуть залишити собi, а iнший повиннi передати йому.
Разом iз тим, адвокати Протаса повiдомляють на своїх сторiнках у Фейсбуцi, що провадження вiдносно їх клiєнта було закрите з причин вiдсутностi складу злочину. Зокрема у Постановi про закриття провадження йдеться, що в ходi розслiдування було допитано свiдкiв, а саме керiвникiв та заступникiв керiвникiв обласних лабораторних центрiв, якi повiдомили, що спiлкувалися з Протасом у його кабiнетi щодо премiювання. Проте нiбито розмови про повернення Протасу другої iз двох нарахованих премiй обговорювалося як добровiльний жест на пiдтримку законопроекту «Про громадське здоров’я".  
На вiдео, яке поширило НАБУ, видно, як Протас спiлкується у власному кабiнетi з керiвниками обласних управлiнь щодо премiювання.
Нагадаємо Святослав Протас очолював з 2012 по 2014 рiк Головне управлiння Держсанепiдслужби у Кiровоградськiй областi. 
Фото та відео – з порталу "Рідний край "
Провадження по екс-очільнику Санепідслужби Кіровоградщини закрили, бо мова йшла не про хабар, а підтримку законопроекту
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований