19 травня 2024, неділя

Кіровоградська ОДА проводить співбесіди з головами РДА, МВК та ОТГ

 

Учора, 9 березня, під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка розпочався цикл співбесід з головами райдержадміністрацій, міськими головами міст обласного значення, сільськими та міськими головами об’єднаних територіальних громад стосовно аналізу стану соціально-економічного розвитку територій у 2016 році і визначення пріоритетних завдань на поточний рік. 
Про це пише Златопіль, посилаючись на офіційний портал Кіровоградської ОДА. 
Першим про розвиток території у 2016 році прозвітував голова Гайворонської райдержадміністрації Юрій Клименко. Так, за словами посадовця, за результатами минулого року в районі забезпечено збільшення обсягів промислової продукції, що дозволило території піднятись з 18 на 8 позицію. 
– Виконання дохідної частини загального фонду місцевих бюджетів склало 70,7 млн., а це 128% від запланованого показника, – зазначив посадовець. – Крім цього, активізовано роботу щодо збільшення надходжень акцизного податку, що склали 5,8 млн. грн. (на 3 млн. грн. більше, ніж у 2015 році).
За його словами, протягом 2016 року в економіку району залучено майже 100 мільйонів гривень інвестицій. 

Юрій Клименко, підкреслив, що у минулому році повністю забезпечено виплату заробітної плати, оплату комунальних послуг та енергоносіїв в бюджетній сфері. 
– Цього року заплановано будівництво заводу з видобутку каолінів на території Вікненської сільської ради, в який буде інвестовано близько 200 млн. грн. У перспективі також – нарощування обсягів виробництва продукції Заваллівського графіткомбінату та Гайворонського спецкарєру, – відзначив Юрій Клименко. 
Разом з тим, у поточному році для району залишаються актуальними питання щодо підвищення рівня заробітної плати у сільському господарстві та на підприємствах ЖКГ, працевлаштування громадян, створення ОСББ, оновлення схеми планування району. Керівництву району також рекомендовано передбачити видатки на підтримку бізнес-проектів малого і середнього підприємництва та надання пільгових кредитів молодим сім'ям. 
Окрім Гайворонського району на вчорашній день були заплановані також співбесіди з головами Благовіщенської, Голованівської, Вільшанської, Олександрійської РДА та Олександрійської міської ради. 
Фото – Кіровоградська ОДА
 
 

Кіровоградська ОДА проводить співбесіди з головами РДА, МВК та ОТГ
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований