29 вересня 2024, неділя

Під новим кладовищем у Кропивницькому можуть бути захоронені радіоактивні відходи

На базі Аджамського промислового вузла, де збираються облаштувати нове кладовище, наприкінці 80-х років було захоронено близько 620 контенерів із радіоактивним Цезієм-137.
Про це пише kirovograd24.com із посиланням на власні джерела, інформує Златопіль.
Як повідомляється, у 1986-87 роках на одній із промислових баз міста виявили 720 контейнерів із радіоактивним цезієм-137. 100 конейнерів було відправлено до Харкова на експертизу, а 620 – захоронено в районі Аджамського промвузла, де зараз планують облаштувати нове кладовище.
Як повідомив нашому виданню директор профільного комунального підприємства КП "Ритуальна служба" Юрій Вісянніков, дійсно є інформація про захоронення на даній території небезпечних відходів, однак площа цих захоронень незначна, порівняно з площею майбутнього кладовища, – близько 10-15 соток. Більше того, комунальники, аби унеможливити будь-які ризики для людей, створюють над місцем захоронення "саркофаг".
– Ці 49 гектарів – єдина вільна земля в місті. Облаштування тут кладовища дозволить вирішити питання із похованнями на 30 років, адже місць на кладовищах Кропивницького залишилося максимум на 5-6 років. Якщо не відкрити нового цвинтаря чи не побудувати крематорію, місто чекатиме просто катастрофа. – повідомив "Златополю" Юрій Вісянніков. – Так, озвучувалася інформація, що там є деякі захоронення. Наразі ми створюємо на цій ділянці саркофаг, тож ризику для відвідувачів цвинтаря ніякого не буде. До того ж, у масштабі кладовища на 49 гектарів, ці "небезпечні захоронення" займають близько 10-15 соток землі.

Ілюстрація – volyn.ua 

 

Під новим кладовищем у Кропивницькому можуть бути захоронені радіоактивні відходи
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований