29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому ЗМІ висвітлюють тему донорства значно більше, ніж в інших регіонах

У Кропивницькому під час тренінгу "Кров новин – новини крові", який відбувся сьогодні, 10 березня, у прес-клубі реформ, представили результати моніторингу висвітлення проблем донорства та реформування служби крові у телевізійних, друкованих та онлайн-ЗМІ Кропивницького та інших регіонів України. 
Про це повідомляє кореспондент Златополя
Статистику представили доктор наук із соціальних комунікацій, викладач Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка, медіа-експерт Асоціації "Спільний простір". Олександр Чекмишев та координаторка проектів ВМГО "Асоціація молодих донорів України" Юлія Новобранець.
Як свідчать результати моніторингу, у Кропивницькому висвітлюють тему донорства на досить гідному рівні.
Наприклад, за період з вересня 2015 по вересень 2016 року в кропивницьких ЗМІ нарахували 284 матеріали на тему донорства, порівняно із такими містами як Львів, у якому за цей період часу було представлено всього 73 матеріали та Харків і Житомир, у засобах масової інформації яких ця тема мала висвітлення лише в 30 матеріалах. 
Як розповідають експерти, за результатами другої хвилі моніторингу ЗМІ Кропивницького (жовтень – грудень 2016) увага до теми донорства крові була незначною, хоч порівняно з 1-ю хвилею вона зросла. Переважали репортажі про акції громадських організацій та силових структур. ЗМІ активно анонсували події в царині донорства, чим давали змогу громадським активістам залучити якнайширше коло городян. Проте аналітичних матеріалів була досить низька кількість – лише два. За словами редакторів, ЗМІ відчувають брак грамотних спікерів, готових йти на контакт і брати участь у програмах, ефірах, записах інтерв'ю.

– У таких справах, як висвітлення теми донорства крові немає значення наскільки великим є місто, – чи це мільйонник чи ні. Як бачимо зі статистики, в Кропивницькому, як і у пресі, так і в онлайнових медіа, ця тема представлена доволі гідно та якісно, – зазначає Олександр Чекмишев.
Фото – Златопіль
У Кропивницькому ЗМІ висвітлюють тему донорства значно більше, ніж в інших регіонах
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований