15 травня 2024, середа

У Кропивницькому учасники АТО і волонтери вимагають блокади торгівлі з ОРДЛО та відставки Авакова і Грицака (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні увечері, 14 березня, близько трьох десятків активістів, волонтерів та воїнів АТО зібралися на головній площі Кропивницького, аби ухвалити і підписати звернення до Президента України Петра Порошенка, глави Уряду Володимира Гройсмана, очільника Верховної Ради Андрія Парубія, та генпрокурора Юрія Луценка, інформує кореспондент Златополя.
У зверненні, текст якого зачитали і одноголосно ухвалили активісти, зокрема, вимагається у зв'язку з подіями, що відбулися 13 березня поблизу станції Кривий Торець на редуті імені добровольців імені 16 батальйону, у визначений законом спосіб визначений законом спосіб відореагувти на протиправні дії посаових осіб стосовно учасників економічної блокади окупованих територій. Одночасно вимагається винести на розгляд парламенту питання про звільнення Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова; звільнити замглави Нацполіції В'ячеслава Аброськіна; звільнити голову СБУ Василя Грицака та його першого заступника Віталія Малікова. Окремо активісти вимагають вжити усіх заходів для якнайшвидшого звільнення полонених та внести на розгляд Верховної Ради законопроект про тимчасово окуповані території №3181 і прийняти його вцілому. 

Опісля прочитання тексту звернення і одноголосного голосування за нього підняттям рук, активісти вирішили підписувати його у холі Кіровоградської ОДА, однак до приміщення їх спершу не пустили біці Нацгвардії, котрі охороняють ОДА, чим викликали обурення громади. У результаті коротких переговорів, підписувати звернення активісти заходили до холу облдержадімністрації групами по кілька чоловік, чекаючи своєї черги під наглядом нацгвардії і кілької нарядів поліції, які в словесні суперечки не втручалися.

Серед іншого учасники зборів вирішили завтра, 15 березня, зустрітися з головою обласної ради і попросити, аби той в найкоротший термін ініціював скликання позачергової сесії обласної ради, де було б принято  рішення про заборону торгівлі з окупованими територіями. Опісля активісти планують завітати на сесію міської ради Кропивницького, де. за їхнью інформацією, з голосу буде вноситися питання про заборону торгівлі з окупованими територіями. Нагадаємо. на даний момент Олександрійська міська рада підтримала блокаду торгівлі з ОРДЛО.
Фото та відео – Златопіль
 

У Кропивницькому учасники АТО і волонтери вимагають блокади торгівлі з ОРДЛО та відставки Авакова і Грицака (ФОТО, ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований