28 вересня 2024, субота

Кіровоградщину з робочим візитом відвідав заступник голови Державної служби зайнятості

Заступник Голови Державної служби зайнятості України Сергій Кравченко відвідав Кіровоградську область з робочим візитом. Про це Златополю повідомили в Кіровоградському обласному Центрі зайнятості. 
Під час перебування на Кіровоградщині Сергій Кравченко, заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату), ознайомився з роботою обласної служби зайнятості, а також окреслив першочергові завдання в умовах модернізації та реформування державної служби зайнятості.
«На всій території країни рівень зайнятості населення зростає, відстежується позитивна динаміка. Адже станом на 1 березня на 14% зменшилася чисельність безробітних. Соціальними послугами служби зайнятості станом на 01 березня поточного року охоплено 439 тис. осіб. Кількість вакансій збільшилася на 47%. Вже в січні 2017 року 4 млн. громадян отримали збільшену заробітну плату. Відбувається значне пожвавлення на ринку праці після підвищення мінімальної зарплати і це тільки перші кроки на шляху до нової соціальної політики держави, спрямованої на те, щоб кожен українець мав гідну заробітну плату, а роботодавець – висококваліфікованого працівника», – повідомив С. Кравченко.
Покращується ситуація й на регіональному ринку праці Кіровоградщини. Згідно із статистичними даними, на 21,7%  зросла чисельність роботодавців з якими співпрацює Служба, крім того протягом січня-лютого 2017 року до Кіровоградської обласної служби зайнятості було подано на 68,6% вакансій більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Центрами зайнятості області працевлаштовано 2,3 тис. осіб. Таким чином, порівняно з минулим роком, чисельність людей, забезпечених роботою, зросла на 8,4%. 
С. Кравченко додав, що в сучасних умовах з урахуванням зростаючих потреб суспільства та розвитку новітніх інформаційних технологій державною службою зайнятості проводиться модернізація, зокрема, в плані підвищення якості обслуговування клієнтів, у тому числі із застосуванням сучасних методів інформаційно-роз’яснювальної роботи та інформаційних технологій; сприяння зменшенню професійно-кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці; співпраця з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, роботодавцями, профспілками.
Лілія Колесник, заступник директора обласного центру зайнятості, зазначила:
«Обласною службою зайнятості здійснюється комплексна робота в двох основних напрямках, зокрема, щодо сприяння  громадянам у поверненні до трудової діяльності та профілактики безробіття. З цією метою активно впроваджуються нові формати комунікацій з роботодавцями, у т.ч. з використанням ІТ-технологій, спрямовані на забезпечення оперативності працевлаштування шукачів роботи, максимальне задоволення кадрових потреб роботодавців, зменшення рівня безробіття та ін.».
Реалізація зазначених змін дасть можливість, зокрема, забезпечити: актуалізацію технології надання послуг клієнтам, запровадження нових методів роботи, що максимально відповідають потребам клієнтів; розширення бази вакансій служби зайнятості; оперативність працевлаштування шукачів роботи, у т. ч. шляхом організації їх професійного навчання. 
Фото – Кіровоградський ОЦЗ
 

Кіровоградщину з робочим візитом відвідав заступник голови Державної служби зайнятості
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований