28 вересня 2024, субота

У Кропивницькому депутати не підтримали будівництво притулку для безпритульних тварин

Міські депутати не підтримали запит колеги щодо будівництва притулку для безпритульних тварин у Кропивницькому. Про це повідомляє Златопіль із посиланням на УНН-Центр.
Як пояснив автор депутатського запиту Ігор Волков, в існуючій програмі регулювання чисельності безпритульних тварин у Кропивницькому не передбачено конкретних заходів та коштів на будівництво притулку для безпритульних тварин. Хоча відкриття такого закладу сприятиме вирішенню проблеми тварин на вулицях міста.
“Усі зусилля нинішньої каденції міської ради були зведенні до ухвалення програми регулювання чисельності безпритульних тварин, а на практиці — до закупки автомобіля та будки, а також виділення грошей на зарплати для людей, які здійснюють вилов тварин і повернення їх назад на вулиці міста. Зазначу, що в цій програмі не передбачено коштів на будівництво притулку для бездомних тварин, що власними силами організовують громадські зоозахисники. Прописані у програмі заходи не приводять до реального вирішення проблеми”, — пояснив Ігор Волков.
Запитом було передбачено видання доручення управлінню ЖКГ та управлінню капітального будівництва розрахувати вартість будівництва притулку та розглянути можливість виділення цих коштів. Кілька років тому, коли активно обговорювалось питання будівництва притулку у Кропивницькому, вартість реалізації цього проекту становила 7,1 млн грн, додав депутат.
Секретар міської ради Андрій Табалов додав коментар, що на останньому депутатському дні, присвяченому боротьбі з безпритульними тваринами у місті, обговорювались шляхи вирішення цієї проблеми. Повідомлялось, що вартість будівництва притулку може сягнути 20 млн грн.
Попри часте звернення містян до травмопунктів через укуси тварин та постійне збільшення кількості безпритульних собак на вулицях міста, депутати не підтримали цей запит.
Фото – Златопіль
 

У Кропивницькому депутати не підтримали будівництво притулку для безпритульних тварин
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований