28 вересня 2024, субота

У Малій Висці реконструювали відрізок водогону кінця 50-х років (ФОТО)

У Малій Висці, що на Кіровоградщині, по вулиці Європейській (колишня 40 років Жовтня) замінено 200-метровий відрізок водогону, що, за свідченням старожилів, був прокладений тут ще в кінці 50-х років минулого століття.
Про це повідомляє кореспондент Златополя у Малій Висці.
Як розповів керівник комунального підприємства «Мала Виска-Водоканал» Володимир Аврунов, за ці роки основна металева труба–«сороковка» старого водогону так потоншала в діаметрі, що вода вже практично не надходила до споживачів по цій вулиці та вулиці Червоногвардійській. Коли ремонтники дістали її фрагмент і заміряли діаметр отвору, туди ледве протиснули олівець.
– Перебої почалися ще в кінці минулого року, – розповідає Володимир Аврунов, – і тільки-но потепліло ми взялися за  роботу, що включала заміну металевої труби пластиковою такого ж діаметру, а потім, за бажанням споживачів, і «врізку» абонентів у цю нову трубу.
За словами комунальника, усі задіяні на роботах працівники (а це Олексій Дорохтей, Владислав Василега і  Микола Каламацький,) трудились так, щоб закінчити все заплановане якомога швидше і за кілька днів подати воду споживачам. Хоч і без нарікань на тимчасові «дорожні» незручності не обійшлося, адже рух транспорту тут інтенсивний, а земляні роботи водіям, яких не цікавить тутешня вода, не дуже до вподоби.

До речі, ремонт водогону комунальне підприємство виконало за власні кошти. За словами, Володимира Аврунова, робота,  матеріали та оренда  потужного екскаватора обійшлися у 10 тисяч гривень. Ремонт водогону закінчили якраз у переддень професійного свята – Дня працівників житлово-комунальної сфери.
Фото – Златопіль
У Малій Висці реконструювали відрізок водогону кінця 50-х років (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований