28 вересня 2024, субота

Кропивницьким журналістам присилає новини прес-служба “глави ДНР”

Ряд інтернет-видань Кропивницького і Кіровоградської області отримують інформацію від прес-служби так званого "глави ДНР", інформує Златопіль
17 інтернет-видань були включені до розсилки прес-служби "глави ДНР" без відповідної на те згоди самих редакцій. Серед тих, хто отримують "новини" від очільника проросійських терористів – видання "Гречка", "Златопіль", "Акула", "Центр", "Кавун", "Правдоруб", "Кіровоградська правда", "Фотоінформ" та інші.
Остання новина від терористів надійшла на пошту редакції "Златополя" близько 16-00 і стосувалася "Гарячої лінії глави ДНР". Усі "новини" прес-служба Захарченка відправляє російською і з російського поштовика mail.ru.
У профільній закритій спільноті журналістів Кропивницького в соцмережі Facebook представники місцевих ЗМІ уже обгворювали факт листів від прес-служби "глави ДНР". Як правило, більшість редакцій відправляє такі "листи щастя" у "спам" (у деяких, як, наприклад, у "Точці доступу", – це робиться автоматично), або просто блокують цього відправника. 
Є і журналісти, які відповідають на листи терористів.
– На кожен такий лист ми прямим текстом відповідаємо, що думає наша редакція про їхнього главу і їх самих. – коментує редактор одного із місцевих інтернет-видань.

– Листи від "прес-служби ДНР" надходять на пошту редакції з певною періодичністю. Коли такий лист прийшов вперше,аж розгубилися,чим заслужили такого, і чому хтось десь там вирішив що ми це опублікуємо. Цілком зрозуміло, що ми досить часто пишемо про події в зоні АТО і наших захисників, тож очевидно потрапили в поле зору "прес-служб" терористичних організацій. – коментує Анастасія Дзюбак, журналіст "Гречки". –  Спершу, чесно, хотіли звернутись в СБУ, проте сумніваюсь, що для них ця інформація була б новою. Тож просто відправляємо в спам. Очі не бачать,серце не болить.
Зауважимо, що усі адреси інтернет-видань Кропивницького вказані на сайтах цих видань у рубриках "Контакти" як адреси для зв'язку з редакцією.
Скріншоти – "Златопіль"
 

Кропивницьким журналістам присилає новини прес-служба “глави ДНР”
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований