28 вересня 2024, субота

У Кропивницькому на місці другого пологового відкриють другу міську лікарню

На останній сесії міської ради Кропивницького депутати ухвалили рішення про створення комунального закладу Міська лікарня №2 та затвердили статут медзакладу. Після ухвалення такого рішення необхідно пройти процедуру реєстрації лікарні як юридичної особи. Відкрити двері нового медичного закладу планують не раніше третього кварталу цього року.
Про це інформує УНН-Центр з посиланням на коментар начальника управління охорони здоров'я міськради Кропивницького Оксана Макарук.
Відповідно до порядку реєстрації підприємств, закладів та установ, після ухалення рішення сесії про створення закладу та затвердження статуту, розповіла посадовець, необхідно буде підібрати керівні кадри, які надалі продовжать процедуру реєстрації вищевказаного закладу. Насамперед буде визначено головного лікаря міськлікарні. Оксана Макарук пояснила, що наразі міським головою ще не затверджено порядку обрання та призначення головних лікарів на конкурсній основі, тож у разі відсутності документу на момент призначення керівника лікарні, його визначатимуть в управлінні.
“Управління охорони здоров’я у свою чергу працює над структурою лікарні, штатним розписом, що буде затверджений відповідно до структури. Після проведення усієї роботи увесь пакет документів буде направлений до Міністертсва охорони здоров’я для отримання ліцензії на медичну практику. Згідно із законодавством медичний заклад може без ліцензії працювати півроку. Паралельно планується проведення ремонтних робіт для приведення приміщень у належний стан, придатний для відкриття новоствореного відділення гемодіалізу. Орієнтовно терміни цих робіт складають чотири місяці. Тобто йдеться про про повноцінний початок роботи цієї лікарні не раніше, ніж у ІІІ кварталі 2017 року”, – прокоментувала Оксана Макарук.
Окрім гемодіалізного відділення, у медзакладі запрацює відділення відновного лікування. Ремонти у вивільнених приміщеннях пологового будинку №2 та робота самого закладу фінансуватиметься у межах обсягу коштів, що передбачений у міському бюджеті на галузь охорони здоров’я у 2017 році. Окрім того, в управлінні розраховують на додаткове фінансування гемодіалізного відділення з обласного бюджету в межах державної цільової програми підтримки хворих з нирковою недостатністю.
Ілюстрація – з сайту УНН
 

У Кропивницькому на місці другого пологового відкриють другу міську лікарню
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований