28 вересня 2024, субота

Активісти вимагають від Луценка перевірити прокуратуру Кіровоградської області та звільнити Анатолія Коваленка (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні зранку кількадесят активістів і звичайних громадян пікетували прокуратуру Кіровоградської області з вимогою направити до облпрокуратури перевірку з Генеральної прокуратури та звільнити прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка. Про це інформує Златопіль.
Серед протестувальників практично кожен має свої власні претензії до роботи прокуратури. У деяких, як переконують самі протестувальники, через роботу прокуратури судові тяганини і розслідування тривають роками. Один із протестувальників добивається справедливості в судах і "адекватного" розслідування прокуратурою цілого ряду справ, де він виступає потерпілим, уже 13 років. 
– У січні 2016 року начальника одного із ключових відділів прокуратури області – Клюкіну. – коментує юрист і громадський діяч Ігор Погасій. – Лише після того, як громадськість "додавила", її звільнили з посади. На погчатку цього року затримують уже заступника Анатолія Коваленка пана Варакіна. Це система, корумпована систма.

Зібратися вирішили сьогодні, адже саме сьогодні в прокурора Кіровоградської області день особистого прийому громадян. Проте Анатолія Коваленка не опинилося на місці. Як пояснила протестувальникам прокурор відділу по роботі зі зверненнями громадян Кіровоградської облпрокуратури, сьогодні обласний прокурор здійснює прийлом громадян у Малій Висці. Чому саме там, а не на робочому місці, та чому про це не було повідомлено заздалегідь, прокурор посянити не змогла. Дана інформація викликала обурення активістів, які попросили аудієнції у когось із заступників прокурора Кіровоградської області. Проте, як виявилося, їх теж не було на місці. 

Активіст Геннадій Орєшков заявив, що це є прямим порушенням їхніх прав та Закону України "Про звернення громадян"і викликав поліцію. Згодом, як виявилося, до прокуратури прибув заступник прокурора Кіровоградської області Анатолій Гой. Він запросив Геннадія Орєшкова на особисту бесіду. Як розповів активіст після зустрічі, Анатолій Гой пояснив, що з реформою прокуратура втратила ряд своїх функцій і зараз ряд претензій до її роботи не мають підгрунтя, адже в прокурорів немає таких повноважень.
– Ми зустрінемося наступного тижня, переговоримо і напрацюємо звернення до Верховної Ради, адже зараз, за вдлеиким рахунком, народ не відчуває ніякого покращення. Немає нормального нагляду за міліцією тощо… – зазначив Орєшков.
Основні претензії, які виставляють працівникам прокуратури області – ігнорування розслідування справ, невиконання своїх посадових обов'язків, навмисне затягування строків розгляду справ, використання ЗУ "Про звернення громадян" замість ст.214 КПК України (повідомлення про вчинення кримінального правопорушення). Мітингувальники вимагають звільнення прокурора Кіровоградської області.    

У зверененні до генпрокурора Юрія Луценка, підписаному протестувальниками, вимагається "навести порядок" в Кіровоградській обласній прокуратурі і Генеральній прокуратурі України. Протестувальники нагадали затримання на хабарях зампрокурора області А. Варакіна, прокурора С.Клюкіної, та заявили ігнорування прокурором області вказівок громадськості на недоліки в роботі прокуратури Кіровоградської області.
– Ми неодноразово зверталися до Вас зі скаргами на бездіяльність і халатність в роботі Ваших підлеглих, але Ваші помічники крутять "паперову карусель", а Ви, мабуть, і не знаєте, як Вас "підставляють"!? – йдеться у зверненні до Юрія Луценка.
Активісти зазначають, що це вже далеко не перше звернення до Генпрокуратури, але поки жодних дій стосовно прокуратури області не відбувається: скарги на прокуратуру активістів "спускають" самій обласній прокуратурі на розгляд.
Фото та Відео – Златопіль
Активісти вимагають від Луценка перевірити прокуратуру Кіровоградської області та звільнити Анатолія Коваленка (ФОТО, ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований