28 вересня 2024, субота

Управління освіти міськради Кропивницького програло скандальну справу про звільнення директора школи

Апеляційний суд Кіровоградської області не підтримав апеляційну скаргу управління освіти міської ради на рішення Ленінського райсуду Кропивницького про поновлення на посаді директора НВО №18 Валентини Приліпко. 
Про це повідомляє УНН-Центр із посиланням на одну із постійних учасниць судових засідань у справі В. Приліпко та мітингів батьків проти директора, мама учня НВО №18 Євгенія Захарченко.
Апеляційну скаргу управління освіти розглядала сьогодні колегія суддів, до якої увійшли Сергій Мурашко, Анатолій Головань і Олександр Гайсюк. Після розгляду справи суд зачитав лише вступну і резолютивну частину рішення.
“Суд залишив у силі рішення суду першої інстанції і відхилив апеляційну скаргу управління. У суді Валентина Приліпко заперечувала всі аргументи управління щодо її звільнення”, – прокоментувала Євгенія Захарченко.
Сторони справи мають право оскаржити рішення Апеляційного суду у касаційній інстанції.
Нагадаємо, Валентину Приліпко було звільнено з посади 21 липня 2016 року за вчинення аморального проступку, що неприпустимий для директора навчального закладу. Рішенням Ленінського районного суду від 23 січня Валентину Приліпко було поновлено на посаді.
Згідно з рішенням, управління освіти міськради Кропивницького виплатить позивачці середній заробіток за вимушений прогул з 21 липня 2016 року до 23 січня 2017 року в обсязі 45 298, 36 грн, моральну шкоду у розмірі 5 тис. грн, судовий збір 551,2 грн. Державі освітнє управління також сплатить судовий збір у розмірі 1 102,40 грн.
Ілюстрація – з сайту УНН
 

Управління освіти міськради Кропивницького програло скандальну справу про звільнення директора школи
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований