28 вересня 2024, субота

У Кропивницькому пенсіонери МВС вимагали “нормальної пенсії” і погрожували “радикальними діями” (ФОТО)

У разі, якщо пенсіонери МВС не будуть отримувати пенсію відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби, та деяких інших осіб", ухваленого 23 грудня 2015 року, то вони вдадуться до радикальних дій. 
Про це кореспонденту УНН-Центр повідомив координатор сьогоднішньої акції протесту в Кропивницькому пенсіонерів МВС у Кіровоградській області Микола Швець, інформує Златопіль.

"Нам пообіцяли до 24 березня вирішити це питання. От ми і побачимо, як вони тримають обіцянку. До вечора ми чекаємо. Якщо рішення щодо нашого питання буде позитивним, то ми припиняємо акцію. Якщо ні, то будемо вдаватися до радикальних дій. Ми встановимо намети, перекриватимемо дороги і палитимемо шини. Це буде загальноукраїнський протест. До Пенсійного фонду має бути направлений перерахунок, де буде написано, хто з пенсіонерів, залежно від звання, яку пенсію має отримувати", − повідомив Микола Швець.
За його словами, сьогодні була попереджувальна акція, під час якої пенсіонери МВС зібрались, щоб нагадати владі про їхнє невирішене питання.

Сам Микола Швець, за його словами, отримує пенсію в 3300 гривень, з якої держава вираховує 15%, тобто 2805 гривень.  Середня пенсія за віком в Україні в 2016 році, за даними ГУ Статистики в місті Києві, складає 2188 грн.

Додамо, що під час заходу охорону громадського порядку забезпечували 10 правоохоронців. За інформацією поліції, правопорушень не зафіксовано.
Фото з сайту "Гречка"
У Кропивницькому пенсіонери МВС вимагали “нормальної пенсії” і погрожували “радикальними діями” (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований