19 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині за ініціативи “Батьківщини” безкоштовно допомагають постраждалим від російської агресії

У Кропивницькому відкрилося представництво правозахисної громадської організації "Сила права", яка опікується постраждалими воїнами АТО, родинами загиблих військових, переселнцями, які постраждали від російської військової агресії. 
Про це під час учорашньої прес-конференції повідомила Ірина Верігіна – співзасновник організації, член політради партії ВО "Батьківщина", інформує Златопіль.
Як розповіла Ірина Костянтинівна, правозахисна організація займається у суді захистом прав переселенців, поранених військових та цивільних, родин загиблих військових і доводить, що вони стали жертвами російської збройної агресії. На цьому етапі подаються позови до українських судів і юристи добиваються рішення на користь постраждалих та юридичного закріплення статусу постраждалих внаслідок російської збройної агресії та окупації. Якщо суд першої інстанції з якоїсь причини відмовляє заявнику, подається апеляція. Жодної апеляції активісти "Сили права" іще не програли.
Як розповіла Ірина Веригіна, саме напрацювання ГО "Сила права" стосовно визнання російської збройної агресії і окупації України використовувалися в суді над російськими спецпризначенцями Алєксандровим та Єрофєєвим.
Другий етап роботи – відшкодування моральної та матеріальної шкоди Росією. Компенсацію коштів проводитимуть за рахунок так званих "коштів Януковича". Це близько трьох мільярдів доларів, які через суд намагається забрати в України Росія. У разі, якщо Росії вдастся виграти справу в України і витребувати гроші, вони все одно підуть на виплату Росією матеріальної і моральної шкоди постраждалим від її агресії та окупації території України.

Скептикам, які ж говорять, що компенсації від Росії українці можуть не отримати, Верігіна відповідає просто:
– Німеччина також свого часу не думала, що буде виплачувати компенсацію. 
З кожною справою активісти правозахисного руху працюють в індивідуальному порядку. Наразі на їхньому рахунку уже більше трьох десятків виграних справ, три з яких – у Кропивницькому. Організація має 16 відділень по Україні.
Офіс громадської організації знаходиться в новій будівлі "Кіровоградобленерго" (вулиця  Велика Перспективна, 78) в кабінеті 104. Телефон в Кропивницькому – 33-24-53. 
Крім цього, члени ГО, разом з волонтерами від "Батьківщини" здійснюватимуть прийом громадян на усій території Кіровоградської області. 
– В регіоні нам одразу надав підтримку голова обласної "Батьківщини", голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. – зазначила Ірина Верігіна. – Ще з часів мого головування в Луганській ОДА Олександр Анатолійович одразу відкликався на наші прохання про допомогу, шукав, збирав необхідне для передової, і цього разу ми попросили про підтримку і він, звісно, не відмовив.
Фото – Златопіль
На Кіровоградщині за ініціативи “Батьківщини” безкоштовно допомагають постраждалим від російської агресії
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований