28 вересня 2024, субота

Три родини із Кропивницького визнані постраждалими від російської збройної агресії

Три родини із Кропивницького судом визнані постраждалими від російської збройної агресії в Україні. Про це учора, під час прес-конференції повідомили співзасновник Го "Сила права", член політради ВО "Батьківщина" Ірина Верігіна та виконавчий директор ГО "Сила права" юрист Вадим Севериненко, інформує Златопіль.
Як розповів Вадим Севериненко, юристи ГО добилися в судовому порядку визнання судом такими, що постраждали внаслідок російської збройної агресії трьох родин військовослужбовців з Кіровоградщини – родин Сабади, Петрович та Матвієнко.
– У нас на даний момент уже є три рішення суду – 2 Ленінського та одне – Кіровського райсудів міста. – розповів Вадим Севериненко. – Першою, яку в місті ми почали вести, була справа Тетяни Сабади. Тут виникли деякі складнощі, адже суддя Панфілова чомусь вважала, що дружина загиблого має спалтити державне мито. Сума не велика, але все одно для родини, котра втратила годувальника, – серйозна. 
За словами юриста, учора,  27 березня, юристи домоглися визнання судом факту загибелі Олександра Сабади внаслідок збройної російської агресії. 
Нагадаємо, у Кропивницькому відкрилося представництво правозахисної громадської організації "Сила права", яка опікується постраждалими воїнами АТО, родинами загиблих військових, переселнцями, які постраждали від російської військової агресії. ГО домагається визнання через суд факту нанесення моральної чи матеріальної шкоди внаслідок російської агресії та окупації і, в подальшому, виплати компенсацій від Росії родинам постраждалих чи самими постраждалим.
Детально про етапи і особливості роботи організації ви можете прочитати тут.
У Кропивницькому офіс громадської організації знаходиться в новій будівлі "Кіровоградобленерго" (вулиця  Велика Перспективна, 78) в кабінеті 104. Телефон в Кропивницькому – 33-24-53. 
Крім цього, члени ГО, разом з волонтерами від "Батьківщини" здійснюватимуть виїзний прийом громадян на усій території Кіровоградської області.  
Фото – Златопіль
Три родини із Кропивницького визнані постраждалими від російської збройної агресії
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований