27 квітня 2024, субота

Кіровоградщина відзначила 90-ий День народження видатного аграрія (ФОТО)

Першого квітня Кіровоградщина відсвяткувала 90-річчя з дня народження видатного земляка – генія сільського господарства, двічі Героя Соціалістичної праці, екс-депутата районних, обласних та сільських рад Леоніда Шліфера.
На урочистості до села Надлак, що в Новоархангельському районі Кіровоградської області, де й здобув свою професійну славу Леонід Шліфер, з’їхались як друзі та колеги вже покійного аграрія, так і керівництво району, сусідніх сіл, фермерських угідь, керівництво області – голова облради Олександр Чорноіваненко, голова РДА Сергій Васильченко, радник голови обласної ради Іван Владов, радник голови ОДА Микола Сухомлин, директор обласної ради сільськогосподарських виробників Олександр Сергатий, заступник голови департаменту агропромислового розиткку ОДА В’ячеслав Муха та багато інших.

«Леонід Йосипович – це людина-епоха. Видатний син Кіровоградщини, котрий за роки роботи здійснив чимало неможливих речей – підняв сільськогосподарську галузь та той рівень, про який й досі мріють деякі регіони. Він був вчителем, наставником, керівником, однак, в першу чергу, він був Людиною. Леонід Шліфер працював заради громади і за це його любили та поважали усі покоління», – відзначив у своїй промові голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.

Двічі Герой Соціалістичної Праці, нагороджений п'ятьма орденами Леніна, медаллю «За оборону Сталінграда», Почесною грамотою Президії Верховної Ради УРСР, Заслужений працівник сільського господарства СРСР Леонід Шліфер не був забутий і за часів незалежної України.  До його порад дослухались на найвищому державному рівні, а вклад не раз було по заслугам оцінено президентськими відзнаками, орденами «За заслуги» III ступеня та II ступеня, орденом «За мужність» та почесною відзнакою Кіровоградської області «Честь і слава Кіровоградщини».
«Підняти з руїн село, вивести три об’єднані колгоспи та всесоюзний рівень – все це міг зроити лише Леонід Шліфер. Хочеться думати, що і зараз люди, які вважають його своїм учителем, продовжуватимуть почату ним справу», – звернувся до присутніх голова Новоархангельської РДА Сергій Васильченко. 

Фото – Златопіль 
Кіровоградщина відзначила 90-ий День народження видатного аграрія (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований