07 жовтня 2024, понеділок

На Кіровоградщині стартував конкурс соціальних проектів

Управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської облдержадміністрації оголошує конкурс соціальних проектів "Громадська перспектива: ідея – дія – результат".
Про це пише Златопіль із посиланням на Управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської облдержадміністрації.
Як повідомляється, конкурс проводbться з метою забезпечення прозорості та ефективного використання коштів, які передбачаються в обласному бюджеті на виконання обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Кіровоградській області на 2016–2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 26 серпня 2016 року №127.
Конкурс проводbться відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2016 року №194.
Проекти (програми, заходи) для участі у конкурсі можуть подавати інститути громадянського суспільства, які зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за два роки до оголошення конкурсу. Інститут громадянського суспільства може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.
Проекти (програми, заходи), що подаються для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію таких цілей та пріоритетних завдань:
1. Пропаганда духовних цінностей українського народу, виховання в підростаючого покоління почуття патріотизму, любові до своєї Батьківщини; 
2. Правовий всеобуч населення області;
3. Пропаганда здорового способу життя;
4. Підвищення якості освітніх послуг;
5. Надання соціальних послуг для вразливих верств громадян;
6. Сприяння розвитку громадянського суспільства в області;
7. Розвиток волонтерського руху.
У межах конкурсу можуть бути підтримані такі види діяльності:
1. Проведення конференцій, засідань за круглим столом, конгресів, симпозіумів, тренінгів, курсів, навчальних семінарів, "виїзних громадських приймалень", фестивалів, виставок, конкурсів та заходів соціального значення, спрямованих на реалізацію цілей та пріоритетних завдань, на реалізацію яких повинні спрямовуватися програми (проекти,  заходи), що подаються інститутами громадського суспільства для участі в конкурсі. 
2. Видання книжок, довідників, брошур, буклетів, інформаційних листівок. 
3. Розробка та видання методичних матеріалів. 
4. Підвищення інституційної спроможності інститутів громадянського суспільства. 
5. Проведення форумів громадських організацій, заходів з обміну досвідом роботи з вітчизняними та іноземними інститутами громадянського суспільства. 
Граничний обсяг фіксування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проекту, заходу), що подається для участі у конкурсі, становить  30 тис. грн.
За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 75% вартості програми (проекту, заходу). Решта 25 % необхідного обсягу фінансування проекту (програми, заходу) мають бути забезпечені інститутом громадянського суспільства у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі оплата вартості приміщення, техніки, обладнання.
Загальний фонд конкурсу становить 90 тис. грн.
Деталі – за посиланням.
Ілюстрація – minfin.gov.ua
На Кіровоградщині стартував конкурс соціальних проектів
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований