06 жовтня 2024, неділя

Кіровоградщина поповнилася 110 гектарами нових лісів (ФОТО)

В акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка відбулась на території Чорноліського лісгоспу 13 квітня, взяли участь близько 200 юних і дорослих шанувальників лісу. Це учні восьми шкільних лісництв Знам’янщини, представники молодіжного парламенту Кіровоградщини та молодіжної ради заводу «Гідросила», Українського товариства мисливців і рибалок, органів влади, депутати обласної ради, працівники засобів масової інформації.
Про це повідомляє Златопіль із посиланням на прес-службу Кіровоградської обласної ради.
– Акція має велике значення для степової Кіровоградщини. За всі роки її проведення з участю 22 тисяч волонтерів, які переймаються долею рідної землі, зелені простори краю примножилися 710 гектарами лісів, – відзначила, відкриваючи захід, начальник облуправління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко.
У розмові з представниками ЗМІ очільник лісової галузі області підкреслила, що, незважаючи на труднощі з фінансуванням, працівники лісового господарства роблять все від них залежне, щоб захистити й примножити результати праці не одного покоління лісівників. На Кіровоградщині завершується весняна лісокультурна кампанія, під час якої створено 560 га лісових насаджень, з них 110 гектарів – нові ліси. Триває комплекс протипожежних заходів, щоб не допустити виникнення пожеж у лісових масивах.
За гарною традицією дружну родину юних лісівників у свято лісонасадження поповнило нове шкільне лісництво – «Зелений дивосвіт» Знам’янської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату, учні якої вже не один рік допомагають лісівникам створювати ліс. Вихованці дитячого зразкового колективу «Веселка» зробили захисникам природи хореографічний подарунок.
Працівники лісової охорони провели для юних помічників майстер-клас, здивувавши їх тим, як садяться сіянці дуба черешчатого із закритою кореневою системою за допомогою мотобура. Основна ж робота виконувалась традиційним способом – під меч Колесова, усього було висаджено до п’яти тисяч молодих деревець.
Учасники акції придбали вирощені у лісогосподарських підприємствах саджанці декоративних рослин для озеленення власних подвір’їв. На знак подяки за допомогу учні отримали від лісівників посадковий матеріал для озеленення навчальних закладів, а також солодкі подарунки.
Фото – з сайту обласної ради
Кіровоградщина поповнилася 110 гектарами нових лісів (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований