29 квітня 2024, понеділок

Правозахисники звернулись до ГПУ щодо корупції у медустанові Кропивницького

Медиків "Центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області", що у Кропиницькому, змушують просити благодійні внески з пацієнтів.
Про це під час прес-конференції заявили правозазисники ГО "Українська правозахисна агенція" Олександр Сосонський та Наталя Пашина, передає Гречка.
За словами Пашиної, кожна з 24 бригад щодня має віддавати головному лікарю медзакладу 50 гривень на добу.
Медикам видають заготовлену форму прибутково-касового ордеру із стандартною сумою внеску, уже з печаткою, яку заповнює пацієнт. Тобто медики або мають просити гроші в пацієнтів, або викладати гроші з власної кишені.
За словами правозахисників, внески за законом можуть бути лише безготівкові.
Також, за словами, юристки є звернення працівників, що доплату за напруженість праці у розмірі 50 відсотків не нараховують тим, хто відмовляється віддати половину суми керівництву.
На запит організації медзаклад повідомив, що в минулому році заклад отримав півмільйона гривень, але не зміг відзвітувати, куди кошти витратили.
Держпраці виявило, що працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту, заклад нібито закупив засоби захисту, але по факту їх було менше ніж на папері.
Громадська організація звернулась із заявою в НАБУ, яке переадресувало звернення на поліцію, де 31 січня справу не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань через брак відомостей про кримінальне правопорушення. Тому зараз скаргу на бездіяльність правоохоронців подали до суду та написали долаткове звернення в ГПУ.
У ту саму чергу інші працівники медзакладу спростовують інформацію і вважають, що причина позовів насправді – особистий конфлікт родини Пашиних з керівництвом закладу, адже це не перша скарга  і судовий позов.
У свою чергу Наталя подібні коментарі пояснює страхом працівників втратити роботу.
Ілюстрація – transkarpatia.net
Правозахисники звернулись до ГПУ щодо корупції у медустанові Кропивницького
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований