03 травня 2024, п’ятниця

Кіровоградщина отримала більше 12 мільйонів на програму “Доступні ліки”

Станом на сьогодні, за даними директора департаменту охорони здоров'я Кіровоградської ОДА Олега Рибальченка, усі райони області долучились до державної програми "Доступні ліки". 
У Кропивницькому наразі 45 аптечних пунктів де можна скористатись послугами даної новації Уряду, інформує кореспондент Златополя з прес-конференції посадовця. Нагадаємо, пограма передбачає компенсацію від держави вартості 157 найменувань препаратів, призначених для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету 2-го типу.
"Загалом на область було направлено на ці потреби 12 мільйонів 400 тисяч гривень, які були передані у кожний з районів області. На практиці процес виглядає наступним чином – пацієнт звертається до свого лікаря-терапевта який виписує відповідний рецепт де виписана міжнародна непатентована назва. Тобто не конкретний препарат, а, по суті, його хімічна формула, згідно якої в аптеці вже будуть підібрані ліки, що реалізуються за програмою "Доступні ліки". Відзначу, станом на сьогодні надзвичайної активності після запровадження програми ми не бачимо", – розповів журналістам Олег Рибальченко.
Впізнати аптеки де діє програма "Доступні ліки" можна завдяки спеціальній наліпці-вивісці. Окрім того списки усіх аптек, що долучились до ініціативи уряду, можна проглянути на офіційних сайтах профільних управлінь і департамент рад  та адміністрацій.
Фото – Златопіль
 

Кіровоградщина отримала більше 12 мільйонів на програму “Доступні ліки”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований