29 квітня 2024, понеділок

У Новгородківському районі участь в програмі “Доступні ліки” бере лише одна аптека

Урядова програма «Доступні ліки», яка забезпечить надання ліків від серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою, стартувала з квітня. На її реалізацію уряд виділив 500 мільйонів гривень, з них для Новгородківського району Кіровоградської області виділено 199 200 гривень. Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.
Про це пише Златопіль із посиланням на офіційний портал Новгородківської РДА
Для того, щоб отримати безкоштовні ліки особам, які страждають на вказані захворювання необхідно звернутися до дільничного або сімейного лікаря в центр первинної медико-санітарної допомоги або фельдшерські пункти по місцю проживання та отриматирецепт на лікарський засіб, де вказано його непатентовану назву – МНН, зазначену в реєстрі лікарських засобів. Без рецепта препарат за програмою «Доступні ліки» отримати буде неможливо. Далі завітайте до аптеки з позначкою «Доступні ліки» (в Новгородці – це аптека ПАТ «Ліки Кіровоградщини» №38). Там отримайте ліки безкоштовно або з частковою доплатою за рецептом. Вартість ліків повністю або частково оплачує держава.
До реалізації даної програми входять (міжнародна непатентована назва (діюча речовина)): для серцево-судинних захворювань – Аміодарон (Amiodarone); Амлодипін (Amlodipine); Атенолол (Atenolol); Верапаміл (Verapamil); Гідрохлортіазид (Hydrochlorothiazide); Спіронолактон (Spironolactone); Фуросемід (Furosemide); Дигоксин (Digoxin); Еналаприл (Enalapril); Ізосорбіду динітрат (Isosorbidedinitrate); Карведілол (Carvedilol); Клопідогрель (Clopidogrel); Метопролол (Metoprolol); Нітрогліцерин (Glyceryltrinitrate); Симвастатин (Simvastatin); Бісопролол (Bisoprolol). Для бронхіальної астми – Беклометазон (Beclometasone); Будесонід (Budesonide); Сальбутамол (Salbutamol). Для діабету ІІ типу – Метформін (Metformin); Гліклазид (Gliclazide).
Коли пацієнт отримує рецепт на лікарський засіб з визначенною діючою речовиною, в аптеці пацієнту запропонують кілька ліків різних торгових марок, які містять прописану лікарем діючу речовину. Пацієнт сам визначає, яку торговельну марку він вибере. Якщо він вибере препарат з найменшою вартістю – то отримає його безкоштовно, однак за другі за вартістю ліки йому доведеться заплатити різницю між ціною товару з найменшою вартістю і обраного ним. 
Фото –  з сайту РДА
 

У Новгородківському районі участь в програмі “Доступні ліки” бере лише одна аптека
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований